16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCând vor susţine elevii din Dolj primele simulări ale examenelor naţionale

Când vor susţine elevii din Dolj primele simulări ale examenelor naţionale

Inspectoratul Școlar Județean Dolj organizează, în perioada 06 – 08 februarie 2023, simularea județeană a examenului de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VIII-a și a examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă.

Potrivit inspectorilor şcolari prin aceste simulări sunt urmărite familiarizarea elevilor cu rigorile examenului, optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar doljean la finalul studiilor gimnaziale/liceale, dar și conștientizarea acestora privind pregătirea temeinică și importanța accesării unui traseu profesional de succes. Peste 9000 de elevi sunt așteptați să participe la aceste simulări.

Care este calendarul fiecărei simulări

Datele la care vor fi organizate simulările judeţene au fost aprobate de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar. Astfel, simularea probelor scrise de la bacalaureat se va desfăşura după următorul calendar: 6 februarie – proba scrisă la Limba și literatura română, 7 februarie 2023 – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), 8 februarie– proba la alegere a profilului și specializării. La Evaluarea Naţională, calendarul aprobat este următorul: 6 februarie – proba scrisă – Limba și literatura română, 7 februarie 2023 – proba scrisă la Matematică.


Rezultatele obținute de elevi la simularea județeană sunt analizate la nivelul fiecărei unitați de învatamant în care s-au desfășurat aceste simulări prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
Rezultatele elevilor nu vor fi trecute în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevilor, notele obținute la simulările județene pot fi trecute în catalog.
Rezultatele obținute la simulările examenelor naționale nu se contestă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS