14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColegiul Național ”Elena Cuza” din Craiova a serbat Ziua Națională

Colegiul Național ”Elena Cuza” din Craiova a serbat Ziua Națională

Colegiul Național ”Elena Cuza” din Craiova a serbat, în avans, Ziua Națională a României prin diverse comunicări susținute de elevi dar și de profesori, îmbrăcați în costume populare.

În activitate au fost incluși și elevi din clasele primare. Astfel, programul a fost deschis cu tema „Marea Unire – Știați că…”, prezentată de Popescu Matei, Paraschivescu Alma, Badea Sofia, clasa a II-a C. Apoi, eleva Mătușoiu Milena Cristina, clasa a XI-a A, a prezentat „Primul Război Mondial reflectat în scrierile moderniste” , iar Manda Andreea Natalia, clasa a XI-a A, a vorbit despre „Idealul național în epoca pașoptistă” . Nu au fost uitate nici personalitățile din perioada respectivă, aduse în atenție prin eseul „Elite politice în slujba Unirii” – Preda Alexia, clasa a XI-a B și prin eseul „Regina Maria, portretul unui mare român” , realizat de Coman Lorena, clasa a XI-a B.

Au fost prezentate și măsurile economice dar și mișcările sociale și politice prin comunicările „Economia românească în perioada interbelică” , susținută de Chiliman Andra Gabriela, clasa a XI-a C, și „Epoca interbelică: mișcări sociale și politice, prezentată de Brezniceanu Vladimir, clasa a XI-a C.

A fost și o dezbatere cu tema „Acest Parlament regretă portretizarea României în media națională și internațională”.
Evenimentul a fost organizat de directorul Liviu Cotfasă, de directorii adjuncți Silviu Bertoni și Adina Ursu și coordonat de cadrele didactice Irina Milotinescu, Delia Gîdăr, Sorin Fira, Marius Dumitrescu, Constantin Dodocea, Simona Nicu, Marinela Nițescu și Gabriela Militaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS