6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTensiuni din nou la Şcoala Leu: C.A.-ul a votat demiterea directorului

Tensiuni din nou la Şcoala Leu: C.A.-ul a votat demiterea directorului

Este scandal, din nou, la Şcoala Gimnazială „Nică Barbu Locusteanu” din comuna Leu, judeţul Dolj. Consiliul de Administraţie al şcolii a propus şi a votat, săptămâna trecută, eliberarea din funcţie a managerului. În urma propunerii venite de la şcoală, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a anunţat că va face un audit la unitatea respectivă.

Astfel de situaţii tensionate au fost şi în anii anteriori, încheiaţi cu o demisie a aceluiaşi manager, care apoi a participat la concursul pentru funcţia de manager, pe care l-a şi promovat.

Ce reclamă membri Consiliului de Administraţie

Sunt din nou tensiuni între o parte dintre angajaţi, părinţi şi managerul şcolii gimnaziale din Leu. Ca drept dovadă, Consiliul de Adminsitraţie al şcolii a votat, săptămâna trecută, eliberarea din funcţie a managerului, reclamând mai multe aspecte interne. Unul dintre motive este că un elev de clasa a VIII-a nu ar mai apărea înscris la şcoală.
„Sunt din nou tensiuni în relaţia cu managerul şcolii din mai multe motive. Avem un elev care nu poate să-şi continue studiile. Copilul a învăţat la Zănoaga, într-o clasă de simultan, unde învaţă clasa a II-a cu clasa a IV-a şi clasa a V-a cu a VII-a. Acest copil, ajungând în clasa VIII-a, nu mai are loc în clasa respectivă şi trebuia mutat la Leu, unde este o clasă a VIII-a. Până acum nu figurează în nici un catalog. În Consiliul de Administraţie s-a ridicat problema acestui copil care ar trebui să fie la şcoală şi managerul ne-a spus că este o cerere de transfer, dar atât. Au fost discuţii, dar nici o decizie. Au trecut aproape trei luni de când a început şcoala”, reclamă unul dintre membrii CA-ului.

ISJ Dolj a mai fost în control

Reprezentanţii Şcolii Leu contestă şi condiţiile în care învaţă copiii din satul Zănoaga dar şi relaţiile din şcoală, aspecte care au fost reclamate şi la ISJ Dolj, fiind făcută şi o vizită de către inspectorii şcolari.

„Sunt multe aspecte pe care le reclamăm. La Zănoaga sunt condiţii jalnice. Copiii de grădiniţă merg prin frig şi nesupravegheaţi la toaleta din curte. Nu au apă caldă să se spele pe mâini. Nici la şcoală nu sunt condiţii mai bune. Au fost câteva bănci noi şi le-au mutat la Leu. La aceste aspecte se adaugă şi starea tensionată din şcoală. CA-ul nu a aprobat ore pentru director. Dumnealui a refăcut încadrările şi fără acordul CA-ului şi deşi este de istorie şi-a luat ore de TIC şi de muzică. Copiii stau nesupravgheaţi la orele dumnealui, În plus, intră la clasă peste unii profesori.

Se implică şi în relaţiile dintre angajaţi, cerându-le unora să nu vorbească cu alţii. Din cauza situaţiilor tensionate ne-a plecat secretara, a venit altă doamnă din Coşoveni şi dumneai vrea să plece, pentru că are calculatorul parolat şi poate intra când veea dumnealui. Am depus reclamaţii şi la ISJ Dolj şi au venit inspectorii şcolari. A fost linişte o săptămână. Acum este din nou teroare”, a mai spus un membru al CA-ului.

Ce anunţă ISJ Dolj, ce spune managerul

Propunerea şi votul pentru eliberarea din funcţie a managerului şcolii au fost consemnate în ultimul consiliu de administraţie. „Eliberarea din funcţie a directorului a fost propusă de un cadru didactic şi a fost votată de şase din cei 7 membri. Aşteptăm să vedem ce decizie se va lua de la ISJ”, a spus membrul CA-ului. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a primit reclamaţiile de la Şcoala Leu şi anunţă că va fi o comisie care va face un audit la Şcoala Leu.


„Vom face un audit la unitatea şcolară. Auditul va veni cu un raport care va fi citit în Consiliul de Adminsitraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi pe baza acestuia se vor lua decizii”, a precizat inspectorul şcolar general Daniel Ion.
Managerul Şcolii Gimnaziale Leu s-a ferit să dea prea multe detalii în privinţa acuzaţiilor aduse de membri Consiliului de Administraţie, scuzându-se că este încă în timpul programului, dar menţionând că va reveni cu precizări.
„Sunt încă în programul de lucru. Ideea este că suntem la şcoală, ne facem datoria zi de zi. Nu sunt de acord cu nimic din ceea ce se spune despre mine. Nu parolez nici un calculator. Nu e nimic. Voi reveni cu amănunte, acum suntem în perioada în care pregătim unitatea de învăţământ pentru 1 decembrie şi pentru sărbătorile de iarnă”, a precizat Eugen Răduţ, managerul şcolii gimnaziale din Leu.

Au fost conflicte şi în anii anteriori


La Şcoala Leu şi în anteriori au fost conflicte între manager şi o parte dintre angajaţi. În aprilie 2021, managerul chiar a demisionat din funcţie şi a fost cercetat disciplinar de o comisie a Inspectoratului Şcolar dar nu a fost sancţionat. Având calificativul „foarte bine”, cadrul didactic a aplicat la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager la Leu şi a obţinut încă un mandat la Leu pentru patru ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS