11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCâți profesori s-au titularizat în Dolj, după prima repatizare

Câți profesori s-au titularizat în Dolj, după prima repatizare

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a organizat vineri prima şedinţă publică pentru repartizarea cadrelor didactice pe posturile vacante. La această şedinţă au avut posibilitatea să participe doa profesorii care au avut cel puţin nota 7 la titularizare. La nivelul judeţului Dolj au fost publicate 91 de posturi vacante, dintre care cele mai multe la muzică instrumentală, învăţători, instruire și pregătire practică, şi profesori în centre și cabinete şcolare.

Potrivit președintelui comisiei de mobilitate a cadrelor didactice din județul Dolj, Irina Broscaru, în urma primei ședințe de repartizare a posturilor didactice s-au titularizat 30 de candidați. Astfel, din cele 91 de posturi au mai rămas 61 libere.

”Ședința de repartizare a cadrelor didactice pe posturi a decurs normal, fără incidente. Candidații au avut de așteptat mai mult până s-au validat solicitările în aplicația Ministerului Educației. Din cele 91 de posturi au fost ocupate 30 de posturi. Pe discipline au fost ocupate toate posturile la educație fizică, la învățători unde au fost 10 catedre, la educație artistică, la pregătire și instruire practică-mecanică, la pregătire și instruire practică-transporturi/transporturi rutiere, la profesor educator, la profesor itinerant și la profesor în centre și cabinete școlare. La muzică instrumentală din cele 40 de posturi a fost ocupat unul, iar la fizică s-a ocupat unul din cele două posturi vacante”, a precizat inspectorul școlar general adjunct, Irina Broscaru.

Ce posturi au rămas

La nivelul județului Dolj au mai rămas posturi vacante pentru diverse discipline de studiu.

”Au mai rămas libere patru posturi de corepetiție, un post de cultură și civilizație germană, un post de educație muzicală, un post de fizică, șase posturi de instrument la alegere, un post de matematică-fizică, un post de muzică de cameră, un post de pregătire instruire practică- agricultură, horticultură/ agricultură, un post de instruire practică- electronică și automatizări, un post de instruire practică -estetician, igiena corpului/ asistență medicală generală, un post de instruire practică -mecanică, mecanică agricolă, un post de profesor logoped și 39 de posturi de muzică instrumentală”, a mai precizat inspectorul școlar general adjunct, Irina Broscaru.

Astăzi se organizează şedinţa publică pentru profesorii titulari care vor să schimbe posturile şi au susţinut concursul dar şi pentru profesorii angajaţi pe viabilitatea postului. La această ședință participă cadrele didactice care au participat la concurs și au obținut cel puțin nota 7 la proba scrisă.

Conform graficului publicat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, şedinţa de azi începe de la ora 10.00 și se termină la 15.45. După această etapă, Inspectoratul Școlar Județean Dolj va publica un nou grafic de ședințe publice care vor fi reluate după 16 august iar posturile vor fi repartizate pentru suplinire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS