20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii de la Școala ”Gheorghe Țițeica”, Moș Crăciun pentru copiii din mediul rural

Elevii de la Școala ”Gheorghe Țițeica”, Moș Crăciun pentru copiii din mediul rural

Școala gimnazială ”Gheorghe Țițeica” din Craiova a desfășurat în aceast perioadă a sărbătorilor de iarnă campania ”Nu abandona!Implică-te!Crăciun pentru toți copiii!”, prin care elevii au învățat despre tradițiile și obiceiurile specifice acestei perioade și au fost implicați și părinții și cadrele didactice pentru a oferi un strop de bucurie și copiilor din mediul rural. Peste 350 de copii din Predești, Rojiște și Sadova au primit cadouri și au avut parte de momente festive.

Ce a oferit campania

Ideea campaniei de sărbători !Nu abandona!Implică-te!Crăciun pentru toți copiii!” a pornit de la realitatea că mulți elevi părăsesc școala, atât din cauze economice, cât și din cauza dificultăților de adaptare la mediul școlar. În mediul rural, și sărbătoarea Crăciunului este de multe ori lipsită de fastul pe care îl are pentru copiii din orașe.

”Implicarea în acest proiect ”Nu abandona!Implică-te!Crăciun pentru toți copiii!” le-a dat ocazia copiilor să-şi consolideze unele cunoştinţe despre sărbătorile de iarnă, despre tradiţiile şi obiceiurile româneşti pe care le ştim de la strămoşii noştri, din dorinţa de a păstra vie frumuseţea şi prospeţimea lor, să cunoască nevoile celor apropiați și nu întotdeauna la fel de norocoși.

Educatorul tuturor timpurilor este cel care se gândeşte şi la sensibilizarea comunităţii în care trăieşte în legătură cu realităţile crude, de neimaginat, uneori, pe care le trăiesc unii din semenii noştri, adulţi şi copii. Atunci, când cu eforturi materiale minime, dar cu multă iubire, se poate pune un mic stâlp de rezistenţă la întărirea încrederii în ceilalţi, niciun sacrificiu nu este prea mare.

Pornind de la aceste gânduri, cadrele didactice din învățământul primar și gimnazial de la Școala Gimnazială ”Gheorghe Țițeica” au inițiat și coordonat acțiuni de voluntariat împreună cu elevii și părinții acestora, acţiuni de întrajutorare umanitară pentru copii. Au făcut fericiți peste 350 de copii din județul nostru! Dincolo de dulciuri, de pachetele primite, copiii au luat contact cu momente ale copilăriei care, din cauza lipsurilor, poate uneori le-au fost refuzate”, a precizat Cerasela Cremene, directorul Școlii gimnaziale ”Gheorghe Țițeica” din Craiova.

Ce au conținut cadourile

Cadourile au mers astfel la elevii din trei școli. Una dintre acestea este Școala gimnazială Predești unde au fost împărțite 180 de pachete cu cărți, dulciuri și jocuri, alimente de bază. Acțiunea a fost realizată în parteneriat cu ONG-ul World Vision.

De asemenea, la Școala gimnazială Rojiște au fost duse cadouri pentru 120 de copii. Acțiunea a fost realizată în parteneriat cu Școala gimnazială ”Sfântul Dumitru” din Craiova și cu World Vision.

Moș Crăciun a ajuns și la Școala gimnazială Sadova cu 50 de pachete cu dulciuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS