20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate1 Decembrie sărbătorit la Colegiul Național ”Frații Buzești”

1 Decembrie sărbătorit la Colegiul Național ”Frații Buzești”

 Colegiul Național  ”Frații Buzești” din Craiova a sărbătorit Ziua Națională a României prin activități diverse, specifice fiecărei vârste.

”Din clasă în clasă, din inimă în inimă.La mulți ani, România!” a fost titlul manifestărilor desfășurate de elevii Colegiului  Național  ”Frații Buzești” Craiova cu prilejul zilei de 1 Decembrie.

Prin activități diverse copiii, de la cei mai mici la cei mai mari, au sărbătorit în avans Ziua Națională a României, respectiv vineri, 26 noiembrie

Cu inocența și bogăția sufletului imaculat, preșcolarii Grădiniței ”Otilia Cazimir” au decorat farfurii cu motive tradiționale, au pictat și au învățat poezia ”Românașul”.

Școlarii mici au realizat costume populare din hârtie, colaje, au învățat despre simbolurile țării și au cântat cântece patriotice. 

În cadrul proiectului tematic “Noi suntem români”, elevii ciclului gimnazial au aflat despre fapte şi evenimente deosebite din istoria neamului nostru, semnificaţia şi mesajul imnului, au cântat și au realizat obiecte artizanale. 

Elevii au descoperit tradițiile și obiceiurile satului de altădată

Elevii de la gimnaziu au derulat activități atractive în cadrul proiectul educațional „Județul Dolj – istorie și cultură populară”, apărut din dorința de a stimula interesul elevilor față de obiceiurile și tradițiile satului doljean, pentru istoria comunităților rurale din județ, față de copilăria de altădată, viața satului, rădăcini, identitate.

”Ziua Naţională este o zi importantă pentru toţi românii, mai ales pentru că ea are o semnificaţie istorică deosebită și este momentul potrivit de a aborda subiecte pe teme istorice, prilej de a insufla copiilor sentimente de dragoste şi respect pentru: limba română, ţara noastră, poporul român, strămoşii noştri, pentru obiceiurile şi tradiţiile strămoşeşti, pentru istoria şi eroii noştri, dar și mândria că sunt descendenţii unor oameni curajoşi şi iubitori de neam şi ţară. În cadrul proiectului tematic ”Noi suntem români”, elevii de la gimnaziu și liceu au înțeles semnificațiile și importanța cunoașterii portului nostru popular din regiunile istorice, prețuind străduința bunicilor și a străbunicilor lor, asigurându-i într-un glas că tezaurul lăsat moștenire este în siguranță în mâinile noii generații”, se menționează în comunicatul colegiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS