23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinistrul Educației: Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru elevi și profesori

Ministrul Educației: Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru elevi și profesori

Luni, 29 noiembrie, va fi zi liberă pentru elevi, preșcolari și profesori, a dat asigurări ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, înainte de ședința de Guvern în care trebuie să se adopte o Hotărâre în acest sens. Se va facea astfel „punte” între weekend și sărbătorile legale de 30 noiembrie – Sfântul Andrei și 1 decembrie – Ziua Națională, iar de minivacanță vor beneficia și toți bugetarii, conform HotNews.

Întrebat de jurnaliști pe grupul de comunicare al ministerului dacă luni este zi liberă pentru elevi, ministrul a răspuns:

„La ora 12.00, în ședința de guvern, sunt convins că vom adopta HG de acordare la nivel national a unei zile libere – luni, 29 noiembrie. Deci, da”.

Școlile și grădinițele intră astfel într-o minivacanță săptămâna viitoare, de luni până miercuri – 29 noiembrie – 1 decembrie. Elevii se vor întoarce la școală joi, 2 decembrie.

Aceste prevederi se vor aplica pentru bugetari. Zilele libere la nivel național, pentru toți salariații, sunt 30 noiembrie și 1 decembrie .
Alte sărbători legale când elevii nu vor face școală (în afara vacanțelor) în anul școlar 2021-2022:

24 ianuarie (luni)

1 iunie (miercuri)

Vacanța de Crăciun era programată să fie și vacanța intersemestrială

Semestrul întâi se va finaliza pe data de 22 decembrie, astfel că 23 decembrie este prima zi a vacanței de iarnă. Vacanța de Crăciun era programată să fie și vacanța intersemestrială, însă după decalarea semestrului al doilea, acest lucru nu mai este valabil.

Vacanța de Sărbători se încheie pe 9 ianuarie pentru copii de grădiniță și clase primare și pe 2 ianuarie pentru elevii de gimnaziu și liceu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS