24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieSorin Cîmpeanu: Pragul de vaccinare luat în calcul pentru susţinerea orelor cu prezenţă fizică este de 60%

Sorin Cîmpeanu: Pragul de vaccinare luat în calcul pentru susţinerea orelor cu prezenţă fizică este de 60%

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi seară, că se are în vedere un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii pentru ca orele să se poată desfăşura cu prezenţă fizică. Decizia finală va fi anunţată în cursul zilei de vineri.

„Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului Educației”, a anunțat joi seara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe grupul de comunicare cu presa al ministerului, relatează Edupedu.ro.

Acest prag de 60% s-a conturat în urma discuțiilor cu specialiștii din INSP și DSP

Ministrul Cîmpeanu a mai declarat, într-o intervenție la Antena 3, că 54% dintre școlile și grădinițele din România se încadrează în acest prag, conform raportărilor de vinerea trecută.

Sorin Cîmpeanu a explicat că acest prag de 60% s-a conturat în urma discuțiilor cu specialiștii din INSP și DSP și a fost solicitat inclusiv de reprezentanții profesorilor și ai elevilor.

Decizia va trebui confirmată printr-o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, urmată de un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

Rămân în continuare și celelalte reguli

Cîmpeanu a precizat că rămân în continuare și celelalte reguli – la apariția unui caz de COVID se suspendă cursurile în format fizic în clasa respectivă, iar dacă mai mult de jumătate din clase sunt în această situație toată școala trece în online.

De asemenea, dacă o școală, chiar dacă are rată de vaccinare mai mare de 60%, are motive întemeiate că nu poate asigura protecția sanitară, poate solicita continuarea cursurilor în regim online, a precizat ministrul.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat în declarația de presă susținută joi seara, la Cotroceni, că vacanța nu va mai fi prelungită și săptămâna viitoare, iar începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, toți elevii și preșcolarii se vor putea întoarce la școală. Însă, de data aceasta, pentru redeschiderea cu prezență fizică a școlii va conta și gradul de vaccinare al personalului angajat.

Rata de vaccinare a personalului din fiecare școală și grădiniță din București poate fi consultată aici.

Toate inspectoratele școlare județene au afișat rata de vaccinare din fiecare școală și grădiniță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS