10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Dolj sunt profesori care candidează şi pentru 30 de funcţii de director

În Dolj sunt profesori care candidează şi pentru 30 de funcţii de director

În Dolj, aproape fiecare candidat la funcţiile de director şi director adjunct a depus opţiuni pentru mai multe şcoli. Sunt şi profesori care au optat şi pentru 30 de funcţii de director. În acest fel s-a ajuns la 697 de candidaturi depuse în condiţiile în care în concurs sunt 234 de candidaţi. Doljul este pe locul al doilea la nivel naţional după numărul de opţiuni, pe primul loc fiind Bucureştiul cu peste 900 de opţiuni.

Profesorii care au promovat proba scrisă pentru concursul de directori au avut posibilitatea să îşi depună opţiunile pentru funcţii până pe 1 noiembrie. În Dolj au fost depuse 697 de opţiuni, în concurs fiind 234 de candidaţi. La concurs sunt scoase 257 de funcţii de director şi director adjunct.

În competiţia pentru ocuparea unei funcţii de conducere unii candidaţi au depus şi câte 30 de opţiuni. Cu toate acestea 13 funcţii au rămas fără nici un candidat.


„Avem colegi care şi-au exprimat opţiunea pentru un singur post dar şi colegi care şi-au exprimat opţiunile şi pentru 30 de funcţii de director şi director adjunct. În perioada următoare, Inspectoratul Şcolar Judeţean va elabora un grafic de desfăşurare a probelor de interviu ce se va publica pe 12 noiembrie. Până pe data de 10 noiembrie vor fi constituite comisiile pentru etapa de interviu. Inspectoratul Şcolar va informa şi UAT-urile de care aparţin unităţile şcolare unde nu au fost exprimate opţiuni pentru a nu desemna reprezentanţi în comisiile de interviu. Cele mai multe şcoli şi UAT-uri au transmis până la momentul de faţă adrese privind desemnarea membrilor care vor face parte din comisiile de interviu”, a precizat Daniel Ion, inspectorul şcolar general.

Ce cerinţe vor avea candidaţii la concurs

În general cele mai multe opţiuni au fost făcute pentru şcolile din Craiova. Sunt unităţi şcolare la care pentru postul de director sau director adjunct sunt între 8 şi 12 candidaţi. Durata probei de interviu este de 60 de minute pentru fiecare candidat. Prima etapă are maximul 25 de minute pentru susținerea prezentării candidatului şi a strategiei de dezvoltare a unității de învățământ . Etapa a II-a este de 20 de minute pentru pregătirea şi prezentarea modalității de rezolvare a situației problemă şi etapa a III-a este de maximum 15 minute pentru rezolvarea sarcinii de lucru repartizată pentru evaluarea compeţentelor digitale.


La această probă candidaţii trebuie să lucreze pe calculator şi să elaboreze un document într-un program de editare text, să elaboreze un document tip foaie de calcul, să realizeze un tabel cu date date numerice şi prelucrări ale datelor: filtrare, ordonare, reprezentări grafice. O altă cerinţă va fi să elaboreze un document tip foaie de calcul care constă în realizarea unui tabel, salvarea documentelor, atribuirea de nume, expedierea la o adresă de email şi printarea acestora. Proba de interviu se va desfăşura în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS