16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă școli din Dolj își închid porțile pentru activitățile față în față

Două școli din Dolj își închid porțile pentru activitățile față în față

ISJ Dolj a avut noi solicitări de la școli să treacă activitatea față în față online. În prezent sunt 11 școli ai căror elevi învață online. Liceul ”Voltaire” din Craiova a revenit de ieri la activitatea față în față.

Cele două unități școlare care au cerut să treacă toate activitățile online sunt Școala Teasc și Școala Leșile. Elevii vor desfășura activități online timp de 14 zile. Sunt 11 școli care învață online. Elevii unui liceu s-au întors de ieri în clase. ”Liceul Voltaire a trecut în scenariul 1”, a precizat Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Dolj.

Școlile pot solicita să își desfășoare activitatea doar online dacă au jumătate din clase cu cazuri de COVID -19 și în acest caz este nevoie, pe lângă aprobarea de la ISJ Dolj și de aprobarea din partea DSP și a Comitetului pentru Situații de Urgență Dolj. Activitatea cu prezență fizică în clase se poate suspenda și cu invocarea articolului 3 alineatul 2 din ordinul comun prin care se invocă infrastructura și resursa umană.

Ce școli funcționează online

În prezent, activități online se desfășoară la Colegiul Național ”Elena Cuza”, Liceul ”Traian Vuia”, Școala Sanitară Postliceală ”Gheorghe Țițeica” Calafat, Colegiul Național ”Carol I”, Colegiul Național ”Frații Buzești”(doar la clasele de la învățământul gimnazial și liceal) Grădinița cu program prelungit ”Tudor Vladimirescu”, Școala gimnazială ”Mihai Viteazul” , Colegiul ”Ștefan Odobleja” și Liceul Teologic Adventist. Aceste unități școlare au intrat online de săptămâna trecută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS