10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Dolj au fost validați toți candidații la concursul de directori

În Dolj au fost validați toți candidații la concursul de directori

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a validat toţi candidaţii la funcţiile de director şi director adjunct. Sunt 378 de cadre didactice care s-au înscris la acest concurs. Au fost trecuți pe lista validaților și candidații care au apărut invalidați după prima evaluare. Ministerul Educației a transmis către inspectoratele școlare și procedura de evaluare. Conform documentului, corectarea lucrărilor se va face în fața candidaților.

După prima evaluare, în Dolj au fost invalidate opt cadre didactice. Cele opt dosare respinse în prima etapă au avut la bază diverse motive, precum: încărcarea unor documente în mod eronat, calitatea scanării, lipsa unor documente. În cele din urmă, candidații invalidați au fost trecuți pe lista celor validați. Astfel, la concursul pentru funcțiile de director și director adjunct sunt înscrise și validate 378 de cadre didactice.

În lista finală cu candidaţii se observă că încă un cadru didactic a ales anoniomizarea. Astfel, sunt 29 de cadre didactice care au cerut să li se publice numele şi 349 de coduri.
La nivelul judeţului Dolj sunt 191 de funcţii de director şi 66 de funcţii de director adjunct.
Proba scrisă a concursului este programată vineri, 15 octombrie.

Lucrările se corectează în fața candidaților

Evaluarea probei scrise de la concursul național pentru directori și directori adjuncți de școli este prevăzută în procedura nr 33.780/06.10.2021, trimisă inspectoratelor școlare de Ministerul Educației.

Conform documnetului proba scrisă va începe la ora 10.00 și se va dura 120 de minute, adică maximum două ore.

Candidații susțin teste grilă cu câte 50 de itemi.

Comisiile evaluează obligatoriu testul standardizat în prezența candidatului și a doi martori aleși dintre candidații din sală și consemnează punctajul în borderoul de notare existent pe foaia de concurs fără a face însemnări sau notări pe acesta sau pe lucrare.

Evaluarea se realizează în sălile în care candidații au susținut proba scrisă, prin deplasarea în serile respective a membrilor comisiilor de evaluare și, după caz, a observatorilor.

Cum se va face evaluarea

Camerele de supraveghere audio-video trebuie să înregistreze obligatoriu toată activitatea de evaluare. În etapa de evaluare,se suprapune, de către unul dintre cei doi membri ai comisiei de evaluare, șablonul de evaluare peste foaia de răspuns. Se compară, pentru fiecare item, răspunsul furnizat de candidat cu răspunsul corect.

Dacă răspunsul furnizat de candidat coincide cu răspunsul corect se acordă punctajul maxim pentru itemul respectiv.

În procesul de evaluare se acordă punctaj maxim pe item sau zero puncte, fiind interzis să se acordă punctaj intermediare.Se însumează toate punctajele acordate de un evaluator fiecărui tem și rezultă punctajul total al testului.

Punctajul total al textului se împarte la 10 și rezultă nota pe test.

Nota minină la scris trebuie să fie 7.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS