11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieChestionar pentru vaccinarea elevilor minori, lansat de Ministerul Educației

Chestionar pentru vaccinarea elevilor minori, lansat de Ministerul Educației

Ministerul Educației anunță că începe efectuarea unui sondaj în rândul părinților, pentru a afla care este intenția acestora în privința vaccinării elevilor minori împotriva Covid-19.

Potrivit unui comunicat, chestionarul de sondare va fi ”diseminat” în unitățile de învățământ începând de vineri, 24 septembrie 2021, prin intermediul inspectoratelor școlare județene, conform Stirile Pro Tv.

Acest chestionar ”nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare”

Ministerul Educaței precizează faptul că acest chestionar ”nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare” și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării.

În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului!

”Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică” – mai precizează Ministerul Educației.

Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic.

Rata de infectare în școli este joi de peste 1/1.000 în rândul elevilor

Peste 3.300 de elevi și 1.190 de angajați din învățământ s-au infectat cu Covid după primele 10 zile de școală. Oficialii spun că este vorba despre infectări care au avut loc în ultimele zile de vacanță.

Rata de infectare în școli este joi de peste 1/1.000 în rândul elevilor și de peste 4/1.000 în cazul angajaților din învățământ, a anunțat Ministerul Educației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS