16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNumiri de manageri în Dolj, în prima zi de şcoală

Numiri de manageri în Dolj, în prima zi de şcoală

Prima zi de şcoală în Dolj a însemnat şi noi numiri de manageri pe funcţii. Pentru prima zi au fost făcute două numiri, una la Colegiul Naţional „Carol I” şi alta la Şcoala gimnazială Filiaşi, unitate la care au fost proteste pentru schimbarea managerului.

Numirea unui nou director la Colegiul Naţional „Carol I” a fost necesară în contextul în care ocupantul funcţiei de conducere, Ion Daniel a fost numit inspector şcolar general. Atribuţiile de manager au fost acordate pentru o zi unuia dintre adjuncţi. În prima zi de şcoală însă a fost numit director pentru a prelua conducerea Dănuţ Mic, care a mai avut această funcţie la Colegiul Carol I din Craiova. Numirea este cu detaşare în interesul învăţământului până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar în curs. În echipa de conducere ca adjuncţi sunt Daniel Leotescu şi Irina Petre. Echipa de conducere va trebui să gestioneze şi desfăşurarea lucrărilor de reabilitare a colegiului care sunt pe punctul de a începe.

La Filiaşi fostul manager a fost numit adjunct

O altă numire făcută ieri a fost la Şcoala gimnazială Filiaşi, unde au fost proteste timp de două săptămâni pentru că nu i s-a acordat detaşare managerului Alin Mondescu. Ieri însă protestele pentru susţinerea lui Alin Mondescu s-au oprit pentru că a fost numit director adjunct la Şcoala Filiaşi, acceptând astfel şi această variantă. Şi această numire este tot pe perioadă determinată. Pe funcţia de director a fost numit Dan Dinu, care şi-a dat şi el demisia, dar a rămas până va fi detaşat alt cadru didactic.
Numiri se vor face în perioada următoare şi la alte şcoli unde managerii şi-au dat demisia, dar şi pentru unele funcţii de inspectori şcolari.
Conform calendarului publicat de Ministerul Educaţiei azi ar trebui să înceapă demersurile pentru organizarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi în şcoli şi grădiniţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS