12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieSorin Cîmpeanu anunță că o nouă lege a educației ar putea fi gata până la finalul anului

Sorin Cîmpeanu anunță că o nouă lege a educației ar putea fi gata până la finalul anului

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a delarat marți că își dorește ca până la finalul anului să fie definitivat proiectul unei noi legi a educației, care să o înlocuiască pe cea actuală, ce datează din 2011 și asupra căreia s-au produs aproape 100 de modificări.

„Sperăm să ne încadrăm în acest an cu un proiect de lege al educației, după ce se încheie dezbaterile pe proiectul România Educată”, a declarat Cîmpeanu, în cadrul unei dezbateri priving digitalizarea, transmisă de Edupedu.ro.

Întrebat ce ar dori să aducă noua legea a educației, Cîmpeanu a răspuns:

„În primul rand este vorba de eficientizarea sistemului. Digitalizarea singură nu se poate face. Este nevoie de standardizarea evaluărilor.”

„Legea 1 (Legea educației din 2011) a fost o lege bună, însă sistemele de educatie fiind inertiale au avut mari probleme să țină pasul cu dezvoltarea societății, mai ales din punct de vedere tehnologic. Sunt convins ca si dl ministru Daniel Funeriu (autorul Legii 1 – n.r.) știe că sunt lucruri care, din cauza diferenței de timp de 10 ani, necesită a fi schimbate. Pe de alta parte știm multiplele modificări care au distrus coerența legii”, a mai spus ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS