5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiceele din Dolj cu cele mai bune rezultate la simularea bacalaureatului

Liceele din Dolj cu cele mai bune rezultate la simularea bacalaureatului

Ministerul Educaţiei a publicat ieri rezultatele la simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacaluareat. Procentul de promovare la nivel naţional este 40,71%. În Dolj, procentul de promovare a probelor scrise este de 45,08%. Sunt 13 licee la care media de promovare este peste 40%. Nici un elev nu a obţinut media 10.
Inspectorul şcolar general Alexandru Gîdăr a precizat că după această simulare toţi elevii de liceu vor beneficia de activităţi remediale.

Potrivit inspectorului şcolar general, Alexandru Gîdăr, rezultatele la simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, obţinute de elevii din Dolj sunt îmbucurătoare, dar că este nevoie de activităţi de recuperare pentru a îmbunătăţi rezultatele la examene.


„Pe 31 martie s-a încheiat această simulare a examenului de bacalaureat. Rezultatele la nivelul judeţului Dolj sunt cele aşteptate şi sunt îmbucurătoare. Avem un procent de 45,08% de promovaţi. Este un procent care se situează peste media la nivel naţional. Acest lucru ne bucură, dar totodată ne şi impune şi o perspectivă de muncă şi de recuperare pentru a asigura o promovabilitate mai bună la examenul propriu-zis din vara aceasta”, a precizat inspectorul şcolar general.

Colegiile din Craiova, pe primele locuri

În topul unităţilor cu cele mai bune rezultate se poziţionează colegiile centenare. „Pe unităţi de învăţământ remarcăm că pe primele locuri în continuare sunt Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Colegiul Naţional Pedagogic. După acestea, urmează şi celelalte licee teoretice cu procente de peste 70% sau cu procente care se situează în jurul a 50%. Majoritatea liceelor teoretice au obţinut rezultatele scontate”, a mai precizat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr.

Clasamentul liceelor după rezultate

Inspectoratul Şcolar a făcut un clasament al liceelor care au obţinut procente de promovare peste 40%. Astfel, pe primul loc este Colegiul National „Fratii Buzeşti” Craiova cu 88.27%. Acesta este urmat de Colegiul National „Carol I” Craiova -cu 82.71% promovaţi. Pe locul al treilea este Colegiul National „Elena Cuza” Craiova cu 81.12% elevi promovaţi. La Colegiul National Pedagogic „Ştefan Velovan” Craiova procentul de promovare este 72.53%.

Pe locul al V-lea este Liceul Teoretic „Independenţa” Calafat -cu 71.77% elevi promovaţi, urmat de Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” Craiova cu 69.23% promovaţi şi Liceul „Voltaire” Craiova cu 64.18% promovaţi. Pe locul al VIII-lea este Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova cu 58.82%, urmat de Colegiul National Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova cu 56.25% elevi promovaţi.
Pe locul al X -lea este Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” Dabuleni 50.98% procent de promovare, urmat de Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” Craiova cu 49.02%, Colegiul National „Nicolae Titulescu” Craiova cu 47.59%, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Băileşti cu 42.31%.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute la proba la alegere a profilului

În Dolj, cele mai multe note mari au fost obţinute la proba la alegere din aria profilului sau a specializării. 52 de elevi au obţinut la această probă nota 10.


„Cele mai multe note mari sunt la proba la alegere a profilului. Întordeaua au fost rezultate mai bune la această probă, fiind un examen pe care elevul şi-l doreşte, şi-l abordează din pasiune”, a explicat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr. Au fost obţinute şi 20 note de 10 la Limba și literatura română, 23 note de 10 la Istorie și 9 note de 10 la Matematică.

Activităţi remediale în toate liceele

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a precizat că sunt şi unităţi şcolare care au rezultate slabe, dar că nu le nominalizează.


„Avem şi unităţi de învăţământ cu rezultate mai slabe decât ne aşteptam. Nu vrem să le nominalizăm acum. Vrem să punem accentul prin activităţile noastre de îndrumare şi control pentru a stimula mai mult activitatea acolo şi pentru a face ca rezultatele din vară, la examen, să fie satisfăcătoare”, a subliniat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr. Conducerea ISJ Dolj anunţă că vor fi activităţi remediale în toate unităţile de învăţământ.


„În toate unităţile de învăţământ vom desfăşura activităţi remediale, pentru că indiferent de procent trebuie să avem grijă de fiecare elev. Aceste planuri remediale se vor axa pe activităţi individuale sau pe grupuri de elevi pentru a recupera anumite conţinuturi la anumite discipline”, a precizat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS