1 C
Craiova
duminică, 7 martie, 2021
Știri de ultima oră Local Dolj Proiectul „Hai la şcoală!” continuă în Dolj

Proiectul „Hai la şcoală!” continuă în Dolj

Asociaţia Vasiliada continuă anul acesta implementarea în judeţul Dolj a proiectului „Hai la şcoală!”, derulat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

În cadrul proiectului beneficiază de servicii educaţionale suplimentare peste 1000 de elevi, majoritatea din mediul rural, atât elevii din ciclul primar, cât şi elevii din ciclul gimnazial. „Am iniţiat acest proiect în urmă cu trei ani, când am considerat că problema abandonului şcolar, a frecvenţei şcolare, a rezultatelor şcolare slabe pe care le au copiii, în special din mediul rural, are nevoie de o abordare integrată şi complexă.

Este un proiect prin intermediul căruia încercăm să sprijinim elevii şi să-i ajutăm să-şi îmbunătăţească performanţele şcolare, să îmbunătăţească prezenţa la şcoală, ţinând cont de acest context special al pandemiei”, a declarat Pr. Adrian Stănulică, Preşedintele Asociaţiei Vasiliada.

Şapte şcoli din mediul rural implicate în proiect

În cadrul proiectului, pe lângă profesori, sunt implicaţi o serie de specialişti: psihologi, asistenţi sociali, „specializaţi să intervină şi să lucreze cu copiii, pentru a maximiza cât se poate rezultatul şi impactul pe care un astfel de demers îl poate avea în rândul copiilor din mediul rural.

Un rol esenţial în realizarea proiectului îl are lucrul cu părinţii în cadrul activităţilor de educaţie parentală. Aceştia sunt sprijiniţi să se implice mai mult în procesul de educaţie al copiilor.

Masă calda pentru 150 de elevi

Aproximativ 150 de elevi din ciclul primar beneficiază de educaţie într-un program de tip „Şcoală dupa şcoală”, în cadrul căruia sunt ajutaţi să îşi pregătească temele şcolare, să îşi remedieze carenţele educaţionale şi să îşi dezvolte abilităţi de viaţă independentă. Pentru acestia, Asociaţia Vasiliada asigură zilnic o masă caldă.

Proiectul „Hai la şcoală!” este implementat în 7 şcoli, majoritatea din mediul rural: Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu” Craiova, Şcoala Gimnazială Specială „Sfântul Vasile” Craiova, Şcoala Gimnazială „Petre Mănărcescu” Lipovu, Şcoala Gimnazială Cerăt, Şcoala Profesională Valea Stanciului, Şcoala Gimnazială Bratovoeşti, Şcoala Gimnazială Gângiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Andrei Ivan: „Am fost puțin obosiți după meciul din...

Atacantul Universității Craiova, Andrei Ivan, s-a bucurat pentru victoria...

ȘTIRI GdS

Zece milioane de euro se duc pe apa Dunării,...

Zece milioane de euro se duc pe apa Dunării, în zona Bechet. Este vorba de o investiție a Companiei de Apă Oltenia.

RAT Craiova cumpără piese de schimb pentru cele cinci...

RAT Craiova cumpără piese de schimb pentru cele cinci autobuze BMC Belde second-hand achiziționate în aprilie 2018, cu o vechime de 10 ani.

Ce școli din Dolj își trimit elevii acasă

Explozia cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în tot mai multe şcoli din Dolj duce la închiderea a tot mai multe unităţi de învăţământ. Comitetul...

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu...

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu Covid 19

Galerie Foto: Doar 113 asociații şi-au dat acordul pentru...

Craiovenii își mai pot da acordul pentru reabilitarea termică a blocului în care locuiesc până pe 15 martie 2021. Tot ce trebuie să facă...

Concursul pentru directorii de şcoli se va organiza cel...

Concursul pentru directorii de şcoli se va organiza până în iunie sau în octombrie-noiembrie