11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProiectul „Hai la şcoală!” continuă în Dolj

Proiectul „Hai la şcoală!” continuă în Dolj

Asociaţia Vasiliada continuă anul acesta implementarea în judeţul Dolj a proiectului „Hai la şcoală!”, derulat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

În cadrul proiectului beneficiază de servicii educaţionale suplimentare peste 1000 de elevi, majoritatea din mediul rural, atât elevii din ciclul primar, cât şi elevii din ciclul gimnazial. „Am iniţiat acest proiect în urmă cu trei ani, când am considerat că problema abandonului şcolar, a frecvenţei şcolare, a rezultatelor şcolare slabe pe care le au copiii, în special din mediul rural, are nevoie de o abordare integrată şi complexă.

Este un proiect prin intermediul căruia încercăm să sprijinim elevii şi să-i ajutăm să-şi îmbunătăţească performanţele şcolare, să îmbunătăţească prezenţa la şcoală, ţinând cont de acest context special al pandemiei”, a declarat Pr. Adrian Stănulică, Preşedintele Asociaţiei Vasiliada.

Şapte şcoli din mediul rural implicate în proiect

În cadrul proiectului, pe lângă profesori, sunt implicaţi o serie de specialişti: psihologi, asistenţi sociali, „specializaţi să intervină şi să lucreze cu copiii, pentru a maximiza cât se poate rezultatul şi impactul pe care un astfel de demers îl poate avea în rândul copiilor din mediul rural.

Un rol esenţial în realizarea proiectului îl are lucrul cu părinţii în cadrul activităţilor de educaţie parentală. Aceştia sunt sprijiniţi să se implice mai mult în procesul de educaţie al copiilor.

Masă calda pentru 150 de elevi

Aproximativ 150 de elevi din ciclul primar beneficiază de educaţie într-un program de tip „Şcoală dupa şcoală”, în cadrul căruia sunt ajutaţi să îşi pregătească temele şcolare, să îşi remedieze carenţele educaţionale şi să îşi dezvolte abilităţi de viaţă independentă. Pentru acestia, Asociaţia Vasiliada asigură zilnic o masă caldă.

Proiectul „Hai la şcoală!” este implementat în 7 şcoli, majoritatea din mediul rural: Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu” Craiova, Şcoala Gimnazială Specială „Sfântul Vasile” Craiova, Şcoala Gimnazială „Petre Mănărcescu” Lipovu, Şcoala Gimnazială Cerăt, Şcoala Profesională Valea Stanciului, Şcoala Gimnazială Bratovoeşti, Şcoala Gimnazială Gângiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS