16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatie71% dintre elevi susțin că violența este prezentă în școlile lor

71% dintre elevi susțin că violența este prezentă în școlile lor

Un studiu recent al Fundației World Vision România arată că 71% dintre elevi au fost martori sau victime ale violenței fie în drumul spre școală, fie în timpul pauzelor sau chiar în timpul orelor.

Datele sunt întărite de cel mai recent raport al Organizației Mondiale a Sănătății, care plasează România pe locul 3 în Europa în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul de bullying.

Acest fenomen se manifestă prin comportamente agresive verbale sau fizice asupra copiilor, cu intenția de a-i supăra, a-i intimida sau de a le provoca teamă. De cele mai multe ori agresorii sunt alți copii, de aceeași vârstă sau mai mari, iar cauzele sunt multiple. Printre ele se numără chiar abuzurile din familie sau actele de violență la care aceștia sunt martori sau victime.

O altă formă din ce în ce mai răspândită de bullying este cyberbullying-ul, care are loc prin intermediul canalelor digitale și poate avea efecte negative semnificative asupra victimelor din punct de vedere psihologic. Agresorii care folosesc mediul digital intimidează, umilesc sau amenință, folosind mesaje, fotografii sau răspândirea unor zvonuri mincinoase. 

„Dă cu love, nu cu hate”

Printr-o amplă campanie desfăşurată de Fundaţia World Vision România, peste 16.300 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani din 42 de comunități rurale din județele Cluj, Iași, Vaslui și Ialomița vor învăţa cum să gestioneze fenomenele de bullying și cyberbullying.

Scopul campaniei „Dă cu love, nu cu hate” este acela de a-i face pe copii să înțeleagă gravitatea acestor fenomene și să știe cum să reacționeze dacă sunt puși în fața acestui tip de comportamente, fie că sunt victime sau doar martori ai agresiunii.

Campania propune o serie de bune practici, cu scopul de a combate situațiile în care copiii au de suferit.

Până la finalul lunii martie, campania se va desfășura în 112 unități de învățământ din cele 42 de comunități rurale.

Partenerii Fundației World Vision România în campania „Dă cu love, nu cu hate” sunt Inspectoratele Școlare și de Poliție Județene, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, dar și școlile partenere și copiii din Grupurile de Inițiativă Locală a Copiilor.

Acțiunile educaționale ale Fundației World Vision România pot fi susținute prin donații recurente prin SMS de 4 euro/luna la 8864 cu textul SPERANTA sau prin redirecționarea gratuită a 3,5% din impozitul anual pe venit, prin completarea formularului de aici: https://bit.ly/2NdoUiw

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS