6 C
Craiova
miercuri, 20 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Educatie Ministrul Educației: În multe școli, 2 din 3 angajați doresc să se vaccineze împotriva COVID-19

Ministrul Educației: În multe școli, 2 din 3 angajați doresc să se vaccineze împotriva COVID-19

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi că datele parțiale arată că sunt multe școli unde circa 66% dintre angajați doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului. Există însă și școli unde intenția este mai scăzută. El precizează că rezultatul sondajului făcut în rândul profesorilor nu condiționează decizia de deschidere a școlilor din 8 februarie.

„Cu siguranță avem date parțiale. Sunt situații în care, dau exemplul unei universități, în primele 40 de minute de la deschiderea platformei raportul a fost 88% pentru vaccinare, 12% împotrivă.

Avem multe unități de învățământ preuniversitare care s-au situat în prima perioadă undeva pe la 66%, deci 2 din 3 angajați doresc să se vaccineze. Avem și situații unde rata este mai scăzută. Nu o sa mă antepronunț. S-au făcut sondaje pe eșantioane limitate.

Pe 15 ianuarie, la ora 16.00, vom avea rezultatul exact al interogării cu privire la disponibilitatea de vaccinare a fiecăruia dintre cei 340.000 de angajați ai sistemului de învățământ din România”, a declarat Cîmpeanu într-o emisiune la Libertatea, potrivit HotNews.

„Acest rezultat nu condiționează deschiderea școlilor. Dar fiecare profesor care se va vaccina ar insemna o creștere a siguranței în școli pentru elevi și profesori”, a mai spus acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Victorie au vrut, asta au obținut! SCMU Craiova a...

SCMU Craiova a obținut un nou succes în Liga...

ȘTIRI GdS

Google lansează un program de finanțări pentru alfabetizarea digitală

Google lansează un program de finanțări pentru alfabetizarea digitală

Ministrul Educației: 120.000 de angajați din învățământ vor avea...

​Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că „126.000 de angajați din sistem care sunt la interfața directă de lucru cu elevii și studenții”...

Cîţu: Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, școlile vor...

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că o decizie în privinţa redeschiderii şcolilor va fi luată pe 2 februarie, iar "dacă lucrurile rămân aşa cum...

Sindicatele cer reducerea efectivelor de elevi la clasele a...

Sindicatele cer reducerea efectivelor de elevi la clasele a IX-a

Studenții cer creșterea bugetului pentru universități

Alianța organizațiilor studențești cere creșterea bugetului pentru universități