5 C
Craiova
miercuri, 20 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Educatie Cadrele didactice care vor face ore remediale ar urma să primească 200 de lei pe lună per elev

Cadrele didactice care vor face ore remediale ar urma să primească 200 de lei pe lună per elev

Profesorii care vor face ore remediale ar urma să primească 200 de lei pe lună per elev, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, deși duminică acesta spunea că această sumă ar putea ajunge la 500 de lei pe lună per elev.

Potrivit ministrului, există două surse de finanțare pentru plata orelor de recuperare, întrucât una dintre acestea acoperă doar elevii până la 16 ani.

„Există la nivel de proiect, am identificat din POCU o sumă de 30 milioane de euro, care a făcut deja obiectul unei ordonanțe de urgență nr. 171 prin care am putea să acordăm elevilor – este vorba despre cei sub 16 ani pentru că doar ei sunt eligibil – o sumă de 200 de lei pe lună și luând în calcul un interval de două luni și jumătate de la deschiderea școlilor în format fizic – februarie, martie, până la jumătatea lunii aprilie – asta ar însemna 500 de lei per elev. Asta ar însemna 100 de euro per elev pentru acțiuni remediale”, a declarat ministrul, într-o emisiune la Libertatea, potrivit HotNews.

Această compensare e un lucru important

„Într-o școală care ar avea 500 de elevi care necesită acțiuni remediale, vor fi 500 de elevi, ori 100 de euro, ar înseamna 50.000 de euro. Acești bani vor fi alocați pentru plata salariilor profesorilor care se vor implica în compensarea pierderilor suferite de către elevi. Această compensare e un lucru important, partea materială.

Avem un alt proiect împreună cu Banca Mondială din care peste 40 milioane de euro sunt destinați acțiunilor remediale ca măsură de reducere a abandonului școlar. Doar că proiectul acesta este destinat elevilor de liceu. Deci împreună ar putea să asigure finanțarea și vor putea să asigure finanțarea cadrelor didactice implicate în procesul de recuperare a pierderilor”, a detaliat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a declarat diuminică, la Digi24, că pentru recuperarea orelor pierdute va fi alocat un buget de cel puţin 200 de lei lunar, iar suma poate ajunge până la 500 de lei lunar.

„Ordonanţa de Urgenţă nr. 178 are prevăzut un cuantum de 200 de lei pe lună per elev, și e vorba de 500 de lei pe lună, dacă o şcoală are 1000 de elevi care sunt în situaţia în care au nevoie de acţiuni remediale – şi este un exemplu deloc departe de realitate – vor fi 500.000 de lei (…), pe care Ordonanţa spune că îi poţi duce către plata utilităţilor şi către plata salariilor pentru acţiuni remediale.

Eu, ca ministru, insist la construcţia bugetului să crească costul standard per elev destinat cheltuielilor materiale, unde intră utilităţile şi să degrevăm aceste sume de cheltuielile materiale, să meargă totul către plata profesorilor către acţiuni remediale”, a explicat ministrul, citat de News.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ANRE a aprobat ordinul prin care consumatorii beneficiază de...

Clienţii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia...

ȘTIRI GdS

Ministrul Educației: 120.000 de angajați din învățământ vor avea...

​Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că „126.000 de angajați din sistem care sunt la interfața directă de lucru cu elevii și studenții”...

Cîţu: Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, școlile vor...

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că o decizie în privinţa redeschiderii şcolilor va fi luată pe 2 februarie, iar "dacă lucrurile rămân aşa cum...

Sindicatele cer reducerea efectivelor de elevi la clasele a...

Sindicatele cer reducerea efectivelor de elevi la clasele a IX-a

Studenții cer creșterea bugetului pentru universități

Alianța organizațiilor studențești cere creșterea bugetului pentru universități

În Dolj, peste 50% dintre profesori refuză vaccinarea

În Dolj, peste 50% dintre profesori refuză vaccinarea

Consiliul Elevilor: Se pregătesc tăieri masive ale numărului de...

Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia, într-un comunicat de presă, că se pregătesc tăieri masive ale numărului de clase din diferite unităţi de învăţământ...