8 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Educatie Școlile din București se pregătesc să intre în scenariul roșu

Școlile din București se pregătesc să intre în scenariul roșu

Ministrul educației, Monica Anisie, a declarat că Inspectoratul Școlar al Municipiului București va propune scenariul roșu începând de mâine, dar a precizat că, în urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență din București, care va avea loc la ora 15:00, s-ar putea lua altă decizie.

Astfel, școlile ar urma să fie închise pe o perioadă de 14 zile, cursurile urmând să se desfășoare online. Luni cursurile se desfășoară ca și până acum, în sistem hibrid.

Anisie a spus că va discuta despre realizarea ”unui plan de măsuri pentru activitatea didactică desfășurată în sistem online”.

”(Procedura -nr) este prevăzută în ordinul de ministru și în Hotărârea de Guvern, mai exact Direcția București de Sănătate Publică anunță Inspectoratul Școlar cu privire la rata incidenței. Dacă rata depășește 3, Inspectoratul Școlar împreună cu DSP transmite către comitetul de situații de urgență propunerea de suspendare a cursurilor care va dura 14 zile și care înseamnă că nu vor mai merge fizic la școală”, a declarat ministrul Educației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiovenii pot aprinde iluminatul festiv în două ore

Astăzi, la orele 18.00, Primăria Craiova va porni iluminatul festiv de sărbători. Craiovenii sunt invitați să aprindă chiar ei iluminatul festiv, de pe pagina de internet a Primăriei Craiova.

ȘTIRI GdS

Elevii au inițiat un proiect legislativ care să interzică...

Elevii au inițiat un proiect legislativ care să interzică fondul școlii

Copiii au avut parte de mai multe scene de...

Copiii au avut parte de mai multe acte de violență în familie, de la începutul pandemiei

O treime dintre elevii din întreaga lume nu are...

O treime (463 milioane) dintre elevii din toată lumea nu au acces la învățarea online atunci când școlile sunt închise din cauza...

Universitatea din Craiova va asigura tablete pentru studenți, din...

Universitatea din Craiova va asigura tablete pentru studenți, din fonduri europene

Eleva din Craiova care a reușit să facă performanță...

Eleva din Craiova care a reușit să facă performanță internațională și în pandemie

Craiova: Prima ediție a competiției de scurtmetraje “Scurt/2”

Casa de Cultură a Studenților din Craiova organizează prima ediție a competiției de scurtmetraje “Scurt/2”, proiect menit să dezvolte spiritul creativ în...