15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieLocuri distincte la liceu alocate pentru elevii cu cerințe educaționale speciale

Locuri distincte la liceu alocate pentru elevii cu cerințe educaționale speciale

Elevii cu cerinţe educaţionale speciale (CES) din şcolile de masă şi şcolile speciale vor avea locuri distincte la admiterea în licee pentru anul școlar 2020-2021. Cererile de înscriere vor fi depuse în perioada 30 iunie – 5 iulie, iar pe 6 iulie este programată repartizarea pe locurile distinct alocate. Totodată, elevii cu CES pot participa la etapa de repartizare computerizată din data de 10 iulie, informează Ministerul Educației.

Potrivit Ministerului Educației Naționale, repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate se realizează de către Comisia de admitere județeană/a municipiului București.

Elevii cu cerințe educaționale speciale din învățământul special și de masă, care au absolvit clasa a VIII-a, vor putea depune, în perioada 30 iunie – 5 iulie, la Comisia de admitere județeană/Comisia de admitere a municipiului București, cererile de înscriere pentru admiterea pe locurile distinct alocate.

Pe 6 iulie 2020, Comisia de admitere județeană/Comisia de admitere a municipiului București va face repartizarea acestor candidați pe locurile distinct alocate. Totodată, elevii cu cerințe educaționale speciale pot participa la etapa de repartizare computerizată din 10 iulie.

De asemenea, aceștia se pot înscrie la etapa a doua de repartizare pe locurile distinct alocate, în perioada 30 iulie – 3 august 2020.

Elevii cu cerințe educaționale speciale care din anumite motive nu au avut posibilitatea să participe la examen și care totuși doresc să susțină probele în perioada 22 – 26 iunie 2020 se pot înscrie la etapa specială de Evaluare Națională, în conformitate cu prevederile legale. Înscrierea se realizează în baza certificatului de orientare școlară și profesională a elevului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS