10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de profesori din Dolj au participat la prima ședință publică de repartizare pe posturi

Zeci de profesori din Dolj au participat la prima ședință publică de repartizare pe posturi

Inspectoratul Școlar Judeețan Dolj a organizat ieri prima ședință publică de repartizare a cadrelor didcatice titulare care au intrat în restrângere de activitate.

Ședința publică pentru profesorii care nu mai au catedra întreagă în unitățile școlare unde sunt titulari a avut loc la Liceul Enregetic din Craiova.

”La nivelul județului Dolj am avut 42 de cadre didactice care au intrat în restrângere de activitate. Este vorba de cadre didactice care veau mai puțin de jumătate de normă în unitățile de învățământ în care erau titulare. Dintre acestea au fost rezolvate prin transfer 22 de cadre didactice, care au devenit titulare în alte unități școlare. 16 cadre didactice au fost detașate pentru perioadă de un an, pentru că nu au fost găsite soluții definitive. Alte patru cadre didactice au lipist și în aceste cazuri comisia județeană le va repartiza câte un post din oficiu”, a precizat Alexandru Gîdăr, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Dolj.

Situația pe discipline

Pe discipline, cei mai mulți restructurați au fost la Limba Română și la Matematică. ”În general, pe fiecare disciplină au fost trei-patru sau maxinum cinci cadre didactice restrânse. De exemplu, la învățători au avut cinci cadre didactice care au avut nevoie de un alt post, la educatoare patru cadre didactice în această situație. La discipline tehnice au fost cinci restructurați, la istorie două persoane. Excepții au fost la Limba Română am avut 10 cadre didactice în restrângere de activitate și la matematică 8”, a mai precizat inspectorul școlar general, Alexandru Gîdăr. Ședința de repartizare publocă s-a desfășurat în condiții de pandemie. ”În sală nu au fost mai mult de 8 sau maximum 12 persoane. S-au făcut pauze de 30 de minute între discipline, s-a aerisit sala. Inspectoratul Școlar a pus la dispoziție gel dezinfectant, măști”, a smai precizat inspectorul șcilar general adjunct Alexandru Gîdăr.

Tot ieri, la nivelul unităților școlare, pentru cadrele didcatice cu medie peste 7 la examenul național de titularizare au fost prelungite contractele pe perioadă determină pe perioada viabilității postului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS