24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesori mai puţini la concursul pentru directori şi inspectori şcolari

Profesori mai puţini la concursul pentru directori şi inspectori şcolari

Mai multe locuri decât candidaţi la concursul pentru experţi în management educaţional în judeţul Dolj. Acest concurs le dă dreptul cadrelor didactice care reuşesc să promoveze să ocupe funcţii de directori în unităţile şcolare sau de inspectori şcolari.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a scos la concursul pentru experţi în managementul educaţional 100 de locuri. Deşi înscrierile s-au făcut on-line, şi-au depus candidatura 95 de cadre didactice, rămânând astfel şi locuri libere. Acest concurs este destinat cadrelor didcatice care vor să ocupe funcţii de director sau inspector şcolar. Pentru a participa la concurs, cadrele didactice trebuie să aibă parcurse modulele de management educaţional cu 60 de credite. Alte condiţii de bază pentru concurs sunt ca să fie titulari, să aibă cel puţin gradul didactic II. În cazul în care ar fi existat mai mulţi candidaţi, departajarea s-ar fi făcut în funcţie de punctaj.
Aceasta este cea de a 15-a serie de selecţie a experţilor în managementul educaţional. Primele rezultate se vor publica pe 25 februarie. Candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii în perioada 26 februarie – 3 martie. Acestea se depun la inspectoratul şcolar, dar şi la Ministerul Educaţiei Naţionale. Pe 13 martie se vor afişa rezultatele finale.
În prezent, la nivelul judeţului Dolj sunt 1.124 de experţi în management educaţional, fiind 6.252 de posturi didactice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS