Acasă Educatie Anchetă la spitalul unde o femeie a murit după ce a așteptat...

Anchetă la spitalul unde o femeie a murit după ce a așteptat 16 ore să fie consultată

-

Conducerea Spitalului Judeţean din Constanţa, unde o femeie a murit după ce a așteptat 16 ore să fie consultată, a deschis o anchetă internă.
Familia pacientei în vârstă de 69 de ani a depus o plângere la poliţie.
Femeia a ajuns la spital în 1 februarie, în jurul orei 7 dimineaţa, acuzând dureri în piept şi abdomen. Abia după 12 ore, femeia a fost luată şi i s-a făcut o electrocardiogramă (EKG), iar după alte patru ore a fost mutată pe un pat. După o oră de când a fost pusă în pat, bătrâna a murit în braţele fiului său.

„Ne vom clarifica în momentul când va fi necropsia gata pentru că este curios, pe tot decursul cât a stat în Unitatea de Primiri Urgente a fost pe cod verde. Cod verde însemnând că este conștientă, hemo-dinamic și respirator echilibrat. Nu a fost pe cod roșu sau cod galben. Și dintr-o dată, seara, se deteriorează astfel încât necesită a merge pe codul roșu și acolo să fie fără răspuns la manevrele de resuscitare. S-a întâmplat ceva și așteptăm să vedem și noi cauza”, a spus Cătălin Grasa, directorul Spitalului Judeţean din Constanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

Spitalul Gerota din Bucureşti a ieşit din carantină

La nivelul spitalului Gerota, aparținând Ministerului Afacerilor Interne, au fost efectuate activități de dezinfecție și igienizare, iar în acest moment carantină a...