8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieSărbătoare de Moş Nicolae la o grădiniţă din Craiova

Sărbătoare de Moş Nicolae la o grădiniţă din Craiova

Ziua de Sfântul Nicolae a fost prilej de sărbătoare la grădiniţele din Craiova. Preşcolarii au fost surprinşi cu cadouri în ghetuţe atunci când au ieşit la masa de prânz. La Grădiniţa cu program prelungit „Nicolae Romanescu” , copiii au susţinut şi un program artistic, marcând 50 de ani de existenţă ai unităţii de învăţământ.

Micii artişti au purtat costume tradiţionale româneşti, atunci când au urcat pe scenă. Spectacolul a început încă de dimineaţă.

„Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Nicolae Romanescu’’ Craiova aniversează anul acesta, în ziua de 6 decembrie, în care creștin-ortodocșii îl celebrează pe Sfântul Nicolae, 50 de ani de existență. Serbăm totodată și 18 ani de când a fost botezată cu acest nume. Cu această ocazie desfăşurăm o serie de activităţi educative, în care au fost implicaţi preşcolarii, părinţii şi parteneri din alte instituţii de stat şi de învăţământ din judeţ, care contribuie la consolidarea parteneriatului grădiniță – familie – comunitate. Pe lângă momentele artistice, cei care ne trec pragul grădiniţei pot admira lucrările expoziţiei – concurs propusă la nivel național, avizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, numită „Fantezie şi culoare în prag de sărbătoare ”.

Este o expoziţie în cadrul căreia preșcolarii din grădiniță şi-au expus lucrările, realizate împreună cu părinții și cadrele didactice, care constau în obiecte decorative din materiale refolosibile, confecționate pe parcursul a patru săptămâni în care s-au organizat periodic ,,ateliere de lucru’’. Sunt expuse, de asemenea, şi lucrări de pictură, colaj și desen realizate de preșcolarii din cele 11 instituții partenere, la nivel național, în acest proiect. Bineînţeles că fiind ziua de Moş Nicolae, preşcolarii primesc o surpriză, respectând astfel tradiția și obiceiul național, asociat cu această sărbătoare”, a precizat Laura Uşurelu, directoarea Grădiniţei cu program prelungit „Nicolae Romanescu” din Craiova.

Programele artistice dezvoltă personalitatea copiilor

Potrivit cadrelor didactice, activitatea aniversară a fost organizată şi în scopul dezvoltării aptitudinilor preşcolarilor.

„Serbarea le oferă copiilor posibilitatea de a comunica prin versuri, cântece, forme şi culori, dezvoltării expresivităţii artistice, pentru a aduce o rază de lumină în viaţa noastră într-o sărbătoare a purităţii şi copilăriei. Copiii îşi satisfac, prin astfel de momente artistice, nevoia de autoafirmare, de trăire a reuşitei şi, mai ales, vor persevera pentru atingerea obiectivelor propuse. Se urmăreşte de asemenea descoperirea şi promovarea copiilor cu aptitudini artistice şi artistico-plastice, precum și valorificarea în mod creativ a deșeurilor reutilizabile. În felul acesta contribuim la dezvoltarea personalității celor mici în context global, în sens durabil, asigurând la nivelul comunității rolul de unitate furnizoare de educație și servicii adecvate vârstei și cerințelor actuale”, a mai preciat managerul grădiniţei, Laura Uşurelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS