6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii de la Liceul „Ştefan Odobleja“ au strigat: „Daţi-ne clasele înapoi!“

Elevii de la Liceul „Ştefan Odobleja“ au strigat: „Daţi-ne clasele înapoi!“

Elevii de la Liceul „Ştefan Odobleja“ din Craiova au renunţat joi la cursuri şi au ieşit în curtea unităţii de învăţământ pentru a protesta. Protestul a început la ora 10.00 şi a durat mai bine de două ore. Elevii au făcut un marş în curtea unităţii şcolare, strigând „Daţi-ne clasele înapoi!“. Alături de elevi au fost şi cadrele didactice. La acest protest au fost prezente mai multe echipaje de poliţie, precum şi jandarmi.

Protestul de la Liceul „Ştefan Odobleja“ din Craiova a început joi chiar în faţa clădirii care a fost cedată Liceului „Voltaire“ din Craiova. Câteva sute de elevi au ieşit de la ore cu pancarte pe care au scris: „Dictatura Primărie plus Inspectoratul Şcolar distruge Colegiul „Odobleja”! Ajutor!“, „Elevii de la „Odobleja“ au fost evacuaţi de Inspectorat şi Primărie“, „Colegiul Odobleja şcoală europeană, Primăria o destramă“, „PMC şi ISJ emit acte cod roşu de nedreptate“.

Prevenţie cu poliţişti şi jandarmi

La faţa locului şi-au făcut repede apariţia şi mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi, care au direcţionat elevii şi profesorii în faţa clădirii centrale a Liceului „Ştefan Odobleja“. „Nu au fost aplicate amenzi. Au fost prezente echipaje de poliţişti din zonă, în scop preventiv“, au declarat reprezentanţii IPJ Dolj. Cadrele didactice ale liceului au spus că protestul elevilor a fost unul spontan.

„Nu este un organizator. Elevii au ieşit la protest spontan. Nu mai putem continua în acest fel. Nu sunt clase. Copiii s-au săturat ca în fiecare pauză pe coridoare să se facă blocaje. Toţi ies din clase să se ducă în căutarea unui laborator. Practic, pentru ei, pauza asta înseamnă căutarea unei noi săli de clasă. Nici pentru noi, profesorii, nu este suficientă pauza ca să schimbăm catalogul şi să mergem în altă clădire. Părinţii nu ştiu unde să îi găsească. Sunt 16 clase şi 32 de grupe de elevi. În fiecare pauză este nevoie de rotire, orele sunt de 40 de minute“, a spus un cadru didactic al Liceului „Ştefan Odobleja“.

Protestul a început la ora 10.00 şi a durat mai bine de două ore. Elevii au pornit şi într-un marş prin curtea unităţii şcolare.

ISJ Dolj a cerut explicaţii în privinţa desfăşurării programului

În urma protestului, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a cerut notă explicativă de la reprezentanţii liceului. „Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a solicitat conducerii liceului transmiterea unei informări cu privire la participarea elevilor şi a cadrelor didactice la procesul instructiv-educativ, precum şi la modul de desfăşurare a programului orar din data de 7 noiembrie 2019“, a precizat Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.

Protest de lungă durată

Protestul de joi nu a fost singular. Cadrele didactice şi elevii de la Liceul „Ştefan Odobleja“ din Craiova protestează încă de la începutul anului şcolar. Aceştia spun că nu au unde să îşi desfăşoare activitatea după ce o clădire care a fost a liceului a fost dată Liceului „Voltaire“ din Craiova. Reprezentanţii Liceului „Ştefan Odobleja“ au cerut şi în instanţă anularea hotărârii Consiliului Local Craiova prin care li s-a luat una din clădiri. Aceştia au pierdut procesul la Tribunalul Dolj, dar spun că vor face recurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS