9.8 C
Craiova
marți, 26 mai, 2020
Știri de ultima oră Educatie Liceul Tehnologic Cârcea va beneficia de investiţii de peste un milion de euro

Liceul Tehnologic Cârcea va beneficia de investiţii de peste un milion de euro

Liceul Tehnologic Cârcea a intrat deja în şantier pentru a beneficia de investiţii de peste un milion de euro. Lucrările vor viza reabilitarea unui corp de cantină, împrejmuire parţială, amenajări incintă-parcări auto, alei, teren de sport, iluminat exterior ambiental şi amenajare de spaţii verzi. Lucrările au început la sfârşitul lunii august şi trebuie să se termine până pe 22 august 2020.

Catina Liceului „Constantin Ianculescu“ Cârcea

Cantina şi curtea Liceului „Constantin Ianculescu“ din Cârcea vor trece prin transformări majore. Primăria Cârcea a alocat pentru reabilitarea şi amenajarea acestor spaţii suma de 502.7029 lei, adică peste un milion de euro. Licitaţia pentru aceste lucrări a fost adjudecată pe 26 iulie şi de execuţia lucrărilor se va ocupa firma Recon SA. Şantierul a fost deja deschis. Investiţiile presupun lucrări de reabilitare, consolidare, modernizare asupra corpului cantinei, care nu mai este folosit de ani buni şi s-a deteriorat foarte mult.

Terenul de sport de la Liceul din Cârcea va deveni bază sportivă multifuncţională pentru handbal, volei, fotbal

De asemenea, în proiect sunt prevăzute amenajarea unei baze sportive multifuncţionale, precum şi amenajarea spaţiilor verzi. „Este un proiect foarte mare. În primul rând, se va reabilita şi moderniza corpul de clădire pentru cantină. La cantină se va mări suprafaţa sălii de mese şi se va săpa şi la subsol, se va face sală de protocol, dar şi spaţiu de depozitare. De asemenea, se vor face lucrări şi la exterior. Se va amenaja baza sportivă şi va fi multifuncţională pentru volei, handbal, fotbal, şi împrejmuită. Elevii vor avea şi un spaţiu de relaxare, pentru că se va amenaja părculeţul pe care îl avem în curtea şcolii. Proiectul prevede şi parcări şi iluminat ambiental, care va fi în toată curtea şcolii“, a precizat Adrian Velişcu, managerul liceului din Cârcea.

Spaţiul verde al Liceului din Cârcea care va fi amenajat ca parc

Investiţia va sprijini înfiinţarea unei noi specializări la Liceul Tehnologic Cârcea


Potrivit managerului liceului din Cârcea, investiţia se face pentru a îmbunătăţi condiţiile de studiu, dar şi pentru a aduce venituri în plus. De asemenea, se intenţionează includerea unei noi calificări în învăţământul profesional.

Reabilitarea cantinei va aduce noi venituri extrabugetare dar şi posibilitatea de a înfiinţa noi specializări

„Această investiţie va aduce beneficii pe termen mediu şi lung. Pe termen scurt, în primul rând ne va aduce resurse extrabugetare prin închirierea spaţiului în vederea organizării unor evenimente. Pe parte educaţională, un mare avantaj ar fi acela de a asigura o masă caldă copiilor. Această masă se va asigura cu finanţare de la consiliul local. Pe termen lung, ne dorim să creştem efectivele de elevi începând cu clasele primare. Ne dorim ca elevii să nu mai plece la unităţi şcolare din Craiova. Prin reabilitarea cantinei vom putea include şi o nouă specializare la clasa profesională. Ne dorim un profil de bucătar, ospătar. Sunt calificări foarte căutate pe piaţa muncii şi odată ce se vor termina lucrările de la cantină, vom avea asigurat şi locul pentru practica elevilor. Spaţiul va fi dotat şi cu aparatură“, a precizat Adrian Velişcu, directorul Liceului „Adrian Ianculescu“ din Cârcea.


Conform contractului, lucrările de modernizare şi reabilitare ar trebui să fie gata până pe 22 august 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Pediatri: Îi punem copilului mască de protecție? Ce tip?

Una dintre principalele măsuri de protecție împotriva noului coronavirus constă în purtarea unei măști de protecție. Ordinul privind obligativitatea purtării măștii emis...

De ce să consumi ceai din flori de soc

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi...