15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljISJ Dolj: Şcolile, în plină perioadă de lucrări de reabilitare şi igienizare

ISJ Dolj: Şcolile, în plină perioadă de lucrări de reabilitare şi igienizare

Inspectorul şcolar general Monica Sună a precizat că toate unităţile şcolare din Craiova şi judeţ au în derulare lucrări de igienizare. În plus, în judeţ, la unităţile școlare, sunt în derulare investiţii care vizează construirea de grupuri sanitare la interior sau lucrări de reabilitare.

Până la începerea anului şcolar mai sunt patru săptămâni. Inspectorul şcolar general Monica Leontina Sună a precizat că în această perioadă unităţile şcolare derulează lucrări de igienizare. În Craiova sunt şi unităţi şcolare care vopsesc faţadele.
„Urmărim cu atenţie stadiul pregătirii unităţilor şcolare atât noi inspectorii şcolari, cât şi managerii, astfel încât să primim aşa cum trebuie elevii în prima zi de şcoală. Atât în judeţ, cât şi la unitățile şcoare din Craiova sunt în plină desfăşurare lucrările de igienizare. În Craiova sunt şi unităţi şcolare care îşi îmbunătățesc faţadele. La Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova s-a terminat deja faţada la şcoala mică şi sunt avansate şi lucrările la acoperiş. Avem şi grădiniţe care se reabilitează. În perioada următoare vor fi grădiniţe care vor achiziţiona mobilier nou“, a precizat inspectorul şcolar general Monica Leontina Sună.

Controalele în şcoli încep după 15 august


Lucrări sunt în derulare şi la unităţile şcolare din judeţ.
„În judeţ, avem şi unităţi de învăţământ care sunt beneficiare ale Hotărârii de Guvern 363/2019 privind construcţia toaletelor în interior. Lucrările sunt demarate de unităţile administrativ-teritoriale. Sunt şi unităţi şcolare care derulează lucrări prin programele PNDL 1, PNDL 2, cum ar fi la Argetoaia, la Scaeşti, la Leu. Directorii sunt în şcoli şi formează echipe cu cei care lucrează. Suntem încrezători că aceste lucrări se vor termina până la începerea anului şcolar“, a mai declarat inspectorul şcolar general Monica Sună.


Potrivit inspectorului şcolar general Monica Leontina Sună, în curând vor începe şi controalele în unităţile şcolare. „După 15 august vom începe acele acţiuni de control în colaborare şi coordonate de Instituţia Prefectului, să vedem stadiul în care se găsesc unităţile de învăţământ, pentru că suntem preocupaţi de siguranţa şi sănătatea copiilor în şcoală“, a mai precizat inspectorul şcolar general.
La începutul lunii septembrie se va cunoaşte şi situaţia unităţilor şcolare care nu au autorizaţie sanitară pentru funcţionare.


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS