8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘcoala de vară în domeniul IT, la Universitatea din Craiova

Școala de vară în domeniul IT, la Universitatea din Craiova

Departamentul de Informatică din cadrul Facultăţii de Știinţe, Universitatea din Craiova și Asociația „Societatea pentru Tehnologii Computationale – Society for Computing Technologies” organizează, în perioada 24 iunie – 12 iulie 2019, școala de vară Open4Tech – Summer School 2019.

Aceasta include o serie de cursuri desfășurate în cadrul evenimentelor Open4Tech – Open for technology. Cursurile au loc în sala 219, clădirea centrală a UCV.

„Elevi cu vârste din ce în ce mai mici sunt interesați de şcoala de vară“


Ajunsă la cea de-a patra ediție, școala de vară reunește peste 200 de studenți, elevi și absolvenți, pasionați de informatică. Într-un cadru informal, cu toţii vin la universitate pentru a dobândi cunoștințe noi din domeniul IT.


„Prin aceste cursuri ne propunem să stimulăm în special interesul elevilor pentru domeniul IT, să oferim o alternativă plăcută de învăța lucruri noi pasionaților de informatică. Ca în fiecare an, ne bucurăm de o participare  numeroasă, numărul aplicanților crescând cu fiecare ediție organizată. Aș dori să remarc că elevi cu vârste din ce în ce mai mici sunt interesați de aceste cursuri. Pe această cale, aș dori să mulțumesc trainerilor, reprezentanți ai companiilor locale de IT, pentru implicarea voluntară în acest proiect de succes”, a declarat conf. univ. dr. Mirel Coșulschi din cadrul Departamentului de Informatică.

Ce cursuri sunt puse la dispoziţie

Cursurile de la școala de vară sunt gratuite. Acestea acoperă o paletă variată de subiecte. Este vorba despre algoritmică, proiectarea de jocuri, dezvoltarea de aplicatii desktop și web. Acestea se învaţă folosind cele mai noi tehologii utilizate în industria IT. 
Astfel, pe parcursul a trei săptămâni, specialiștii companiilor vor susține un număr de 10 cursuri. Vorbim despre All Things JavaScript, Coding Pro-Practices, Curry On Functional Programming, HTML, CSS & JS in the Real World, Java vs Python: Coding Deathmatch, OOP Techniques in a Simple Game, REST in Node.JS at the React & Angular SPA, Sneak Peek Into Next Level QA (Test Automation), Windows App Development with .NET WPF, You’ll Neversea Algorithms Like These.

Informații cu privire la conținutul acestor cursuri împreună cu orarul întâlnirilor îl puteți consulta pe site-ul: http://inf.ucv.ro/~summer-school/

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS