5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieSubiecte mai grele la simularea de la matematică

Subiecte mai grele la simularea de la matematică

Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a au susţinut, ieri, simularea evaluării naţionale la matematică. În Dolj, la această evaluare un elev a fost eliminat pentru că a fost prins de profesorii supraveghetori cu fiţuici. Elevii care au rămas în săli au declarat după terminarea evaluării că subiectele au fost mai dificile în comparaţie cu cele de la proba de limba şi literatura română.

Elevii de gimnaziu au susţinut ieri ultima probă scrisă din cadrul evaluării naţionale, la matematică. Potrivit reprezentanților ISJ Dolj, la această evaluare au lipsit peste 1.400 de elevi.
„La nivelul judeţului Dolj, peste 10.000 de elevi au fost înscrişi pentru a susţine această probă. La clasa a VII-a, procentul de prezenţă a fost de 87,07%, iar la clasa a VIII-a, de 88,04%“, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. La această evaluare, un elev a fost eliminat din sală pentru tentativă de fraudă. „A fost eliminat un elev din clasa a VII-a de la Şcoala Profesională Valea Stanciului. Elevul a fost surprins cu fiţuici“, au mai spus reprezentanţii ISJ Dolj. Proba scrisă la matematică a durat două ore şi s-a derulat în intervalul orar 9.00 – 11.00. La ieşirea din săli, elevii au declarat că subiectele au fost mult mai dificile în comparaţie cu cele de prima probă scrisă. „În prima parte au fost subiecte de algebră şi în cea de a doua parte au fost cerinţe de geometrie. Au fost şi câteva mai dificile. Una era să demonstrăm că un triunghi este isoscel, să calculăm măsura unui unghi“, a precizat Teodora, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova. Şi elevii de clasa a VIII-a au precizat că au avut cerinţe dificile. „Am avut trei subiecte mari. Ca şi cerinţe dificile am avut la al doilea subiect cerinţele 2 şi 3. Am avut numere naturale şi proiecţii. De asemenea, la geometrie a fost cerinţă prin care trebuia să demonstrăm că o dreaptă este paralelă cu un plan“, a spus Diana, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova.
Conform calendarului, afişarea rezultatelor se va realiza pe 22 martie 2019.
Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluarii naţionale sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS