9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGrădinița „Piticot“ din Craiova serbează 40 de ani de activitate

Grădinița „Piticot“ din Craiova serbează 40 de ani de activitate

Înființată în 1978, Grădinița cu program prelungit „Piticot“ din cartierul Craiovița Nouă serbează în aceste zile 40 de ani de activitate. În unitatea școlară sunt acum profesori tineri, dar și cadre didactice care își desfășoară activitatea încă de la începuturi, care continuă să contribuie la dezvoltarea preșcolarilor conform noilor cerințe din educație.
Trecerea celor 40 de ani a fost marcată astăzi printr-o ceremonie festivă la care au participat preoți, cadre didactice și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj, în frunte cu inspectorul școlar general Monica Sună. ”La cei 40 de ani de activitate doresc personalului Grădiniței ”Piticot” să-și continue activitatea cu același profesionalism, implicare și credința în reușită. Educarea copiilor, păstrarea valorilor morale și transmiterea acestora din generație în generație să rămână în continuare principalul obiectiv. La mulți ani!”, a spus inspectorul școlar general.

Cu acest prilej s-a pus accent pe activitățile specifice copiilor, fiind pregătite momente artistice puse în scenă de trupa „Piticot”, formată din preșcolarii de la grupa mare. Cei mici au fost admirați și aplaudați de participanți.
Activitățile festive nu se opresc aici. Managerul unității școlare, Florentina Niculeanu, a anunțat că preșcolarii se vor bucura de activități speciale toată săptămâna.
„Pentru că la grădiniță este sărbătoare, cei mici se vor bucura de petreceri cu baloane, muzică, face painting și surprize dulci. Miercuri se va derula spectacolul magia copilăriei cu Răzvi Magicianul. Joi, 8 noiembrie, cadrele didactice din învățământul preuniversitar din județul Dolj sunt invitate să participe la prima ediție a simpozionului județean ”De la tradițional la modern în învățământul românesc”, a precizat managerul grădiniței.
Conform programului unității școlare, vineri, 9 noiembrie în cadrul grădiniței se organizează a II-a ediție a Târgului caritabil ”Piticot”. În această zi, preșcolarii vând produse realizate de ei. Fondurile vor fi folosite pentru acțiunile caritabile la care unitatea de învățământ va participa pe parcursul anului și pentru surprizele din perioada sărbătorilor de iarnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS