24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii Colegiului „Elena Cuza“ intră în competiția națională de robotică

Elevii Colegiului „Elena Cuza“ intră în competiția națională de robotică

Elevi de la Colegiul Național „Elena Cuza“ care asamblează robotul pentru competiția națională de robotică First Tech Challenge

Liceenii Colegiul Național „Elena Cuza“ din Craiova intră și ei în cea mai mare competiție de robotică la nivel național First Tech Challenge. Colegiul a primit de la organizatorii acestei competiții componentele pentru asamblarea unui robot și o imprimantă 3D, echipamente în valoare de 17.000 de lei.
Este al treilea colegiu din Craiova care intră în această competiție, ce are și o fază internațională care se derulează în Statele Unite ale Americii și la care s-au calificat în 2017 elevii de la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova.
Entuziaști, liceenii de la Colegiul Național „Elena Cuza“ deja au format echipa ce va intra în concurs și care a și început asamblarea robotului. „Elevii care se ocupă de realizarea robotului sunt la specializarea matematică – intensiv informatică, în clasele a X-a și a XI-a. Echipa se numește RaSky Robotics și este formată din 12 participanți și șase rezerve. Sunt elevi care și-au dorit să participe la această competiție de robotică pentru că și-au depus candidatura și în anii anteriori. Acum se pregătesc pentru acest moment. Am amenajat o sală de clasă în care să lucreze și să asambleze robotul. Se întâlnesc acolo după orele de curs. Competiția este una complexă, care le cere creativitate, cunoștințe tehnice și de programare, dar și activitate de marketing. Pentru competiție fac schimb de experiență și cu elevii de liceu care au mai participat, adică cu liceenii de la Colegiul Național ”Frații Buzești” și cu elevii de la Colegiul Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova“, a precizat Liviu Cotfasă, directorul Colegiului Național „Elena Cuza“ din Craiova. Elevii care vor participa la concursul național de robotică au fost inițiați în programare și la Facultatea de Automatică și Calculatoare. „Anul trecut am făcut un parteneriat cu Facultatea de Automatică și Calculatoare, unde au făcut cursuri de programare vizuală. Cunoștințele dobândite le-au pus în practică. Le-am cumpărat doi roboței pe care i-au asamblat și au participat la două competiții de profil, una locală și alta internațională, desfășurată la Brașov, unde au obținut premiul II“, a mai precizat directorul Colegiului Național „Elena Cuza“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS