21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDirectori aleși de școli până la organizarea unui nou concurs

Directori aleși de școli până la organizarea unui nou concurs

La Grădinița cu program prelungit „Phoenix“ din Craiova a fost numită cu detașare în interesul învățământului Georgeta Dăogaru (Foto: arhiva GdS)

Inspectoratul Școlar Județean Dolj nu a definitivat numirea cu detașare a managerilor pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar, în consiliul de administrație de ieri, întrunit pentru ocuparea locurilor de conducere rămase vacante după organizarea concursului. Au fost numiți 21 de directori și 11 directori adjuncți cu detașare și au mai rămas vacante 23 de posturi pentru director și 6 pentru directori adjuncți.

Consiliul de Adminis-trație al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, întrunit ieri avea ca temă numirea cu detașare a managerilor pentru 44 de posturi de director la unitățile de învățământ preuniversitar și 17 posturi de director adjunct. În urma evaluării candidaturilor propuse de consiliile profesorale ale unităților școlare, au fost ocupate însă doar 21 din posturile de director și 11 posturi de director adjunct. În Craiova, unitățile de învățământ care au directori numiți cu detașare sunt Școala „Traian“, unde s-a stabilit ca manager Frusina Deaconu, fost inspector școlar de geografie, și Diana Brătucu – profesor pentru învățământ primar și fost inspector școlar – ca director adjunct. De asemenea, la Școala Gimnazială „Lascăr Catargiu“ va fi director Daniel Preduș, care a mai avut mandat de manager la această unitate în urmă cu câțiva ani.
În ceea ce privește unitățile de învățământ preșcolar, la Grădinița cu program prelungit „Elena Farago“ a fost numită Dorina Coșeran, la Grădinița cu program prelungit „Tudor Vladimirescu“ – Veronica Georgescu, la Grădinița cu program prelungit „Pheonix“ – Georgeta Dăogaru. Pentru directori adjuncți pe posturile neocupate prin concurs, numiri au fost făcute la Colegiul Național „Frații Buzești“ – Nicoleta Oprică, Școala „Bethoveen“ – Aurelian Tarbă, Școala Gimnazială „Gheorghe Bibescu“ – Paula Stângă, Liceul Teoretic „Henri Coandă“ – Irina Vînturiș. În județ, numiri au fost făcute la Liceul Teoretic Amărăștii de Jos, unde a fost ales ca director Ramona Marcu, iar ca director adjunct Gheorghe Ionescu. La Școala Gimnazială „Carol al II-lea“ din Dioști a fost ales director Valentin Tuțuleasa, la Școala Gimnazială „Ștefan Ispas“ din Maglavit – Georgeta Colcea, la Braloștița director va fi Mihai Daniel Stănciugelu, la Bratovoiești – Amelia Georgeta Motoi, la Catane – Camelia Balaci, la Calopăr – Rodica Untaru, la Cerăt – Livia Tuță, la Giurgița – Marian Mitroi, la Școala Gimnazială Nr. 1 Băilești – Amalia Năstase, la Școala Nr. 1 Moțăței – Florin Dumitru, la Școala Gimnazială Piscu Vechi – Marius Emanuel Călin, la Școala Scaești – Daniela Constantinescu, la Școala Teslui – Jane Marincea, la Școala Profesională Daneți – Daniela Constanța Diaconescu, iar la Apele Vii – Ghiorghița Stănică. Pentru director adjunct, în județ numiri au fost făcute la Liceul Tehnologic „Petre Baniță“ din Călărași – Lelioara Nicola, la Liceul Tehnologic din Plenița – Mariana Genoveva Stanciu, la Școala Gimnazială „Gheorghe Brăescu“ din Calafat – Maria-Dana Nicolae, iar la Școala Gimazială Filiași – Ana Maria Bărbuleanu.

Noi numiri în perioada următoare

Sunt însă și unități la care nu a fost acceptat nici unul dintre cadrele didactice propuse, în această situație fiind unități de învățământ din Poiana Mare, Bulzești, Lipovu, Vela, Botoșești-Paia la directori, iar la directori adjuncți, școlile din Botoșești-Paia, Cetate, Braloștița, Sadova și chiar liceul din Filiași. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj au precizat că numirile se vor face în perioada următoare și se va avea în vedere ca toți cei propuși să facă parte din Corpul Național de Experți și să aibă cel puțin gradul didactic II.
Detașarea în interesul învățământului se face începând cu data de 9 ianuarie, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de începutul noului an școlar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS