24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieFenomenul dascălilor necalificați se extinde în Dolj

Fenomenul dascălilor necalificați se extinde în Dolj

Liceul „Adrian Păunescu“ din Bârca va fi angajată pe un post de învățătoare o persoană fără studii de specialitate
Liceul „Adrian Păunescu“ din Bârca va fi angajată pe un post de învățătoare o persoană fără studii de specialitate

Revoltă la Liceul Teoretic „Adrian Păunescu“ din comuna Bârca, județul Dolj. Cadrele didactice reclamă faptul că la această unitate de învățământ se organizează concurs pentru angajarea unei învățătoare fără studii de specialitate. Postul a rămas vacant după ce titulara a intrat în concediu de creștere a copilului.
„În prezent, la clasa respectivă predă o domnișoară fără studii de specialitate, care nu a susținut niciodată concurs de titularizare. Are doar pile și relații“, se arată în reclamație. Învățătoarea este încadrată la liceu din 9 noiembrie 2015. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj susține că în acest caz nu a existat până la acum altă soluție.
„Postul a fost scos la concurs într-o etapă anterioară și nu a existat nici un candidat care să vină să își depună dosarul. În aceste condiții se organizează concurs pentru cine a dorit acest post. Ocupanta nu are studii de specialitate și va fi încadrată ca necalificată“, a precizat inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu.
Învățătoarea fără studii de specialitate urmează să susțină o probă orală pe 9 decembrie. Însă, situația nu este singulară. Reclamații despre profesori încadrați fără studii corespunzătoare au fost făcute de la începerea anului școlar și de cadre didactice de la Școala Gimnazială Vela, dar și de la Școala Pleșoi, unde practicile de acest fel au o tradiție de câțiva ani. Posturile eliberate după începerea anului școlar sau comunicate după această dată sunt ocupate prin concurs organizat de unitatea de învățământ care se și ocupă de comunicarea eliberării lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS