30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBalurile elevilor, pe răspunderea directorilor de școli

Balurile elevilor, pe răspunderea directorilor de școli

Directorii unităților de învățământ vor răspunde de securitatea elevilor și a cadrelor  didactice la balurile bobocilor, conform precizărilor făcute de reprezentanții  Inspectoratului Școlar Județean Dolj (Foto: GdS)
Directorii unităților de învățământ vor răspunde de securitatea elevilor și a cadrelor
didactice la balurile bobocilor, conform precizărilor făcute de reprezentanții
Inspectoratului Școlar Județean Dolj (Foto: GdS)

Drama tinerilor din clubul Colectiv schimbă și regulile de organizare a balurilor pentru elevi. Directorii școlilor vor răspunde pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice la evenimente, după cum precizează reprezentanții Inspectoratului Școlar Jude­țean Dolj.

Directorii unităților de învățământ vor avea ca sarcină să se deplaseze în unitățile unde se derulează Balurile Bobocilor și să verifice dacă îndeplinesc condițiile pentru siguranța elevilor. În plus, managerii vor participa și la eveniment. „Inspectoratul Școlar Județean Dolj a hotărât să se implice în derularea unor astfel de activități și a rugat directorii unităților de învățământ să meargă personal în locația respectivă pentru a verifica dacă sunt îndeplinite normele pentru siguranța elevilor. Se va verifica dacă unitatea are avizul sanitar de funcționare și dacă are avizul PSI“, a precizat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Dacă toate aceste lucruri sunt respectate, conducerea unității va semna un contract cu locația respectivă în care se va specifica programul activității și faptul că nu se vor folosi materiale pirotehnice. În acest an școlar, majoritatea unităților școlare din Craiova au preferat ca locație de derulare a balurilor Casa Studenților. Cele mai apropiate evenimente sunt Balul Bobocilor de la Colegiul Național „Elena Cuza“ care are loc în această seară și cel de la Liceul de Arte „Marin Sorescu“, programat vineri seară.

„Am chemat și reprezentanții părinților“

Directorii unităților școlare susțin că după evenimentul din București au mari emoții la organizarea balurilor. Conducerea Colegiului Național „Elena Cuza“ a chemat și părinții să participe la balul din această seară.
„Vrem sau nu vrem, balul se va desfășura joi seară (astă-seată – n.r.). Este dorința elevilor și a părinților. Situația din țară ne-ar îndemna să renunțăm, însă avem toate asigurările în contractul semnat cu firma care se ocupă de bal, cu tot ce înseamnă pază, asistență. Toți profesorii vor fi acolo, toți directorii vor fi acolo, inclusiv părinții din Asociația «Elena Doamna». Sperăm ca toate lucrurile să se desfășoare în bune condiții. Elevii de la «Elena Cuza» nu au dat niciodată motiv de evenimente neplăcute, sunt convinsă că și de data aceasta, cu toată frica, pentru că recunosc că îmi este foarte teamă, nu cred că se va ajunge să fie vreun eveniment neplăcut. Va fi un bal frumos“, a precizat Mirela Genoiu, directoarea Colegiului Național „Elena Cuza“ din Craiova.

Încă o verificare înainte de eveniment

Pentru balul de vineri seară, directoarea Liceului de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova a precizat că va mai face o verificare a locației chiar înainte de derularea evenimentului.
„Organizăm vineri (mâine – n.r.) Balul Bobocilor și bineînțeles că îmi asum responsabilitatea acestui bal și asupra profesorilor, dar și a elevilor. Am discutat cu directorul Casei de Cultură a Studenților, am vizitat clădirea și probabil că o să mai fac lucrul acesta vineri înainte de desfășurarea balului propriu-zis. Este stabilit un contract încă din luna septembrie cu Casa Studenților, prin care se prevede că activitatea se desfășoară până la orele 24.00. Este un sentiment de maximă responsabilitate din partea directorului de unitate. Am emoții ca la orice eveniment. O să fiu prezentă și sper să fie un bal reușit“, a precizat Lucia Croitoru, directoarea Liceului de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova. Managerii școlilor spun că până acum aveau ca responsabilitate doar să asigure paza elevilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS