16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieAn universitar umbrit de o anchetă penală la UCB

An universitar umbrit de o anchetă penală la UCB

Nou an universitar la UCB, sub semnul anchetei „şpagă pentru licenţă”
Nou an universitar la UCB, sub semnul anchetei „şpagă pentru licenţă”

Mii de studenţi au început anul universitar la Târgu Jiu. Atât cadre didactice, cât şi studenţi şi oficialităţi locale au participat ieri la festivitatea de deschidere a noului an universitar, la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. Manifestarea a început la ora 10.00, la Rectoratul Universităţii fiind prezente peste 200 de persoane. În discursurile ţinute, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior au vorbit despre imaginea universităţii afectată de dosarul penal care vizează examenul de licenţă susţinut de absolvenţii specializării kinetoterapie din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. În sala de festivităţi a fost prezent chiar decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, profesoara Monica Bîcă, audiată de procurorii Parchetului General în dosarul „şpagă pentru licenţă“. Anchetatorii susţin că un cadru universitar a pretins şi primit de la studenţi sume de bani pentru lucrări de licenţă gata făcute.

Imagine pătată

Preşedintele Senatului Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, Adrian Gorun, a declarat că se aşteaptă finalizarea anchetei, iar în cazul în care nu vor fi găsiţi vinovaţi, instituţia va rămâne cu imaginea pătată.
„Ani la rând, UCB a fost supusă multor acţiuni de discreditare, dovedite ca fiind  şi neadevărate şi manipulatorii. Un asemenea eveniment s-a produs şi zilele trecute, cu consecinţe extrem de nefaste pentru instituţie. Autorităţile statului au competenţa specială în domeniu şi cred cu tărie în soluţiile lor. Totuşi, se ridică o întrebare. În condiţiile în care se vor stabili nevinovăţii, cine răspunde pentru imensul prejudiciu de imagine şi pentru generarea unui astfel de scandal public?“, a transmis Adrian Gorun, preşedintele Senatului UCB, la deschiderea noului an universitar.
Şi rectorul interimar, Luminiţa Popescu, a vorbit despre imaginea ştirbită a UCB. „Incidentele de săptămâna aceasta vin să afecteze imaginea UCB, pentru că nu este uşor să îţi desfăşori activitatea într-o universitate care a apărut în presa de la nivel naţional ca o universitate în care o licenţă s-a desfăşurat cu probleme“, a declarat Luminiţa Popescu. La festivitatea de deschidere a anului universitar la Târgu Jiu a participat şi fostul prorector Nicolae Mischie, ex-preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi cadru al instituţiei de învăţământ superior din oraşul lui Brâncuşi.

Primul student irakian la Târgu Jiu

Din acest an universitar se înregistrează şi o premieră. Un student irakian a venit la Târgu Jiu să studieze managementul la Universitatea „Constantin Brâncuşi“. Proaspătul student se numeşte Sheikh Idrees Ahmed şi a fost înmatriculat la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. Tânărul a fost admis pe un loc cu taxă şi chiar a achitat integral taxa de studii pe întreg anul I. „Avem un student irakian la management. El va studia în limba română şi noi sperăm că va obţine rezultate bune. A trebuit să introducem şi taxa în valută, la cursul zilei, şi să o supunem aprobării. În şedinţa de senat s-a aprobat valoarea taxelor de şcolarizare. Sheikh Idrees Ahmed şi-a şi achitat taxa“, a precizat Ştefan Ghimişi, prorectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS