15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinistrul Remus Pricopie, la Consiliul Educație, Tineret, Cultură și Sport de la Bruxelles

Ministrul Remus Pricopie, la Consiliul Educație, Tineret, Cultură și Sport de la Bruxelles

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, participă, luni, 24 februarie, la reuniunea Consiliului Educaţie, Tineret, Cultură şi Sport de la Bruxelles.
Miniştrii europeni îşi vor asuma, cu această ocazie, concluziile Consiliului privind măsurile şi politicile pe care statele membre se angajează să le adopte pentru dezvoltarea de competenţe menite să crească nivelul de inovaţie şi de eficacitate ale educaţiei şi formării profesionale.
Ministrul Remus Pricopie va prezenta poziţia României în cadrul uneia dintre temele centrale de dezbatere de la Bruxelles, „Dezvoltarea competenţelor şi sporirea şanselor de angajare în lumina rezultatelor testărilor PIAAC şi PISA”. Ministrul va sublinia relevanţa pe care compentenţele dobândite în şcoală o au pe piaţa forţei de muncă actuale şi va arăta paşii parcurşi de România în această direcţie. Printre măsurile adoptate de MEN se numără formarea profesională la locul de muncă, în cadrul învăţământului profesional şi tehnic, dezvoltarea parteneriatelor cu companiile private şi colaborarea, în acest domeniu educaţional, cu state care au înregistrat performanţe, precum Austria, Germania, Franţa şi Finlanda.
Ministrul Remus Pricopie va informa participanţii la Consiliu despre conferinţa „Menţinerea tinerilor pe piaţa forţei de muncă, în sistemul educaţional şi/sau în programe de formare profesională: provocări comune – soluţii comune”, care se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 10 – 11 martie 2014, sub egida Guvernului României şi a Comisiei Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS