11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieA început competiţia pentru cel mai bun liceu

A început competiţia pentru cel mai bun liceu

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj a declarat vineri deschisă înscrierea în „Competiţia Tinereţii“, la finalul căreia se va acorda titlul de „Cel mai bun liceu al anului 2014“. Concursul va consta în 11 probe şi se va derula pe o perioadă de şapte luni.
„Competiţia Tinereţii este un concurs care vine în acest an cu o ediţie mult mai complexă. Dacă la început aveam două probe, una sportivă şi o paradă a liceelor, acum am gândit 11 probe care să se deruleze pe o perioadă de şapte luni. De la probe de cultură generală, la oratorie, la competiţii între tinerii talentaţi din licee, la muzică, arte plastice, artă fotografică, dans. Vor fi şi probe interesante, care le va solicita efort fizic, şi anume o tabără de supravieţuire. De asemenea, vom avea un concurs între trupele de teatru care se vor înfiinţa la fiecare liceu. În program este trecută şi o probă denumită «Nouă ne pasă», în care fiecare liceu va organiza de la una la trei activităţi în folosul comunităţii. Până la urmă, dorim să descoperim tinerii talentaţi în diverse domenii şi să-i facem să fie activi în societate“, a precizat Alina Ionescu, directorul executiv al DJTS Dolj.
La  fiecare probă se va trece un punctaj, iar la final se va trage linie şi se va stabili câştigătorul. „Eu cred că în urma acestui concurs liceele vor mai câştiga ceva. Una dintre probe vizează stabilirea unor elemente de identitate, vor avea o siglă, o mascotă, pe care trebuie să le gândească elevii“, a mai spus directorul DJTS Dolj.
Vineri, în prima zi de înscrieri, au intrat în competiţie 12 licee. Este vorba de Colegiile Naţionale „Elena Cuza“, „Carol I“, „Nicolae Titulescu“, „Ştefan Velovan“, dar şi Liceul de Artă „Marin Sorescu“, Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu“, Liceul „Tudor Arghezi“, Liceul Tehnologic Auto, Liceul Tehnologic „George Bibescu“, Liceul „Charles Laugier“, Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi“ şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară. Organizatorii au precizat că aşteaptă şi alte unităţi de învăţământ să-şi depună cererea de participare, data-limită fiind 15 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS