8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieIŞJ Olt a decis ca elevii să intre în şcoli numai pe poarta principală pentru a putea combate absenteismul

IŞJ Olt a decis ca elevii să intre în şcoli numai pe poarta principală pentru a putea combate absenteismul

Accesul în unităţile de învăţământ, în intervalul orar în care se desfăşoară cursurile, se va face numai pe intrarea principală din şcoli, anunţă inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt Felicia Man, care menţionează că prin această măsură se urmăreşte creşterea prezenţei la ore a elevilor, dar şi a gradului de siguranţă.

Această decizie vine în condiţiile în care în multe şcoli din judeţ, din mediul urban, au fost instalate sisteme de acces cu interfon şi rezultatele sunt pozitive, în sensul unei mai bune prezenţe la cursuri, dar şi a creşterii gradului de siguranţă. Datorită acestei măsuri în luna septembrie 2013 au fost înregistrate mai puţine absenţe decât în septembrie 2012.,diferenţa fiind de aproape 3.500 de absenţe.

Pentru scăderea absenteismului, şefa ISJ Olt pune accent pe îmbunătăţirea comunicării cu familia celor care absentează, cu autorităţile locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS