23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaTurneul Conciertos para Guitarra ajunge la Filarmonica Oltenia Craiova

Turneul Conciertos para Guitarra ajunge la Filarmonica Oltenia Craiova

După 3 reprezentații reușite în Brașov, Târgu Mureș și Timișoara, miercuri, 27 martie de la ora 19:00, Asociația ChitaraNova vă invită la concertul din cadrul turneului național „Conciertos para Guitarra”. Acest proiect ajunge 5 orașe din România iar cea de a patra oprire va avea loc la Filarmonica Oltenia Craiova. Evenimentul vă propune pentru audiție o serie de 3 concerte scrise pentru chitară și orchestră dar adaptate pentru instrument solist și ansamblu cameral de corzi. Concertul începe la ora 19:00 iar biletele sunt disponibile pe site-ul Filarmonicii Oltenia Craiova cât și la casa de bilete.

Protagoniștii turneului sunt: Ovidiu Pintilie – chitarist premiat în cadrul mai multor concursuri de prestigiu din Europa precum: „Upsalla Guitar Competition” (Suedia), GuitArt International Guitar Competiton (Bulgaria), Rafael Butaru – Concertmaestru al Filarmonicii George Enescu și al Operei Române București, Iulia Vaida – Violonistă ce a susținut concerte alături de artiști precum: Valentin Gheorghiu, Alexandru Tomescu, Gabriel Criotoru, Marin Cazacu, Constantin Borodin – Violoncelist laureat al mai multor concursuri internaționale, printre care și concursul George Enescu în 2022, Iulia Goiană – Absolventă a Universității de Arte din Berlin, la clasa profesorului Yuta Nishiyama și membră a Filarmonicii George Enescu București, Florentina Ciornei – membră a orchestrei Operei Naționale București, care a susținut turnee în țări precum: Tunisia, Germania, Israel.

Program:

Antonio Vivaldi – Concertul în Re Major RV 93 pentru chitară și orchestră de coarde

Mauro Giuliani – Concertul în La Major op. 30 pentru chitară și orchestră

Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu – Concertul nr. 2 pentru chitară și orchestră de coarde.

Acest proiect este organizat de Asociația culturală ChitaraNova și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Parteneri instituționali: Filarmonica Brașov, Filarmonica de Stat Târgu Mureș, Filarmonica Banatul Timișoara, Filarmonica Oltenia Craiova, Filarmonica George Enescu.

Parteneri media: Radio România Muzical, Radio Trinitas, Radio Sud, Radio Horion, Gazeta de Sud, Monitorul Expres, Ziarul Actualitatea, Renașterea Bănățeană, Ziua de Vest, Ghidul Banatului, BookHub, Agenția de Carte, Dilema Veche.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS