3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCe tipuri de jaluzele interioare să alegi pentru casa ta

Ce tipuri de jaluzele interioare să alegi pentru casa ta

Vrei să te bucuri de confort la cel mai înalt nivel la tine acasă? Atunci cel mai bine ar fi să te asiguri că lumina care pătrunde prin ferestre nu este prea puternică. Astfel, beneficiezi de un somn odihnitor sau de o cameră pe care o poți folosi pe post de cinema în timpul serii.

Cum faci cel mai bine acest lucru? Cu jaluzele interioare potrivite locuinței tale. Știai că există mai multe tipuri pe care le poți monta la ferestrele tale? Ele se potrivesc în fiecare cameră din locuința ta, dacă sunt alese corect.

Iată avantajele și dezavantajele fiecărui model:

Jaluzelele interioare de tip rolete

Sunt extrem de facil de montat și le găsești într-o varietate mare de modele și culori. Principalul lor scop este de a bloca razele de soare să intre în totalitate în casă. Dacă nu îți dorești însă să împiedici orice firicel de lumină în casa ta, poți opta pentru modelele în dungi. Adică acele rolete care alternează o linie opacă de material cu una translucidă sau chiar transparentă.

În funcție de felul în care le poziționezi, poți avea mai multă sau mai puțină lumină. Iar felul în care le așezi în locuința ta depinde strict de nevoile tale.

Pentru o blocare mai eficientă a luminii, există roletele cu material textil și aluminiu. Acestea reflectă lumina soarelui și sunt ideale pe timpul verii. De ce? Pentru că au o capacitate ridicată de respingere a căldurii.

Datorită faptului că vin într-o gamă largă de culori, poți alege orice nuanță consideri că se asortează cu restul camerei în care le vei monta. Totuși, pentru o umbrire mai mare, culorile închise sunt mai potrivite.

Jaluzelele verticale

Sunt întâlnite cel mai des în clădirile de birouri, dar versatilitatea lor le face ideale și pentru locuința ta. Au un sistem asemănător de montare cu cel al perdelelor și draperiilor. Mai exact, ele sunt prinse pe o șină pe care se pot glisa cu ușurință înainte și înapoi. În plus, cu ajutorul unui alt fir de reglare, ele pot fi rotite pentru a crea un paravan sau a lăsa mai multă lumină la interior.

Acestea asigură un nivel moderat de umbrire și se potrivesc de minune în camere cu design modern. Pentru că sunt atât de ușor de mișcat și aranjat, ele permit deschiderea și închiderea geamurilor sau chiar menținerea ferestrelor în poziție rabatată. Mai mult, atunci când le închizi, poți folosi acest model pe post de proiector.

Acestea creează impresia de spațiu larg, înalt, așa că sunt ideale în camerele de zi sau în spațiile de birouri. Majoritatea sunt confecționate din material textil și sunt protejate de un strat antipraf, care nu se decolorează de la expunerea prelungită la razele solare.

Modelele orizontale

Le recunoști după lamelele reglabile prin care poți controla cel mai bine câtă lumină vrei să pătrundă într-o anumită cameră. Dacă nu ai perdele, ele sunt ideale și pentru a asigura un nivel sporit de intimitate în căminul tău.

Sunt foarte practice și ușor de folosit de către întreaga familie. Reglarea lor se realizează pe verticală cu ajutorul unui fir, iar unghiul lamelelor se controlează, de obicei, dintr-o baghetă rotativă. Norocul este că se curăță și foarte ușor. Fie le aspiri cu accesoriul îngust din dotarea aspiratorului tău, fie le ștergi cu o cârpă de praf sau un pămătuf. Ba chiar le poți demonta rapid și spăla în duș.

Și nu-ți face probleme în ceea ce privește durabilitatea. Ele sunt confecționate fie din PVC, aluminiu sau diverse tipuri de lemn, deci te vei bucura de capacitatea lor de umbrire pentru o perioadă îndelungată.

Fiecare dintre tipurile de jaluzele interioare menționate mai sus vin într-o gamă variată de culori, astfel încât îți poți amenaja fiecare cameră în acord cu celelalte obiecte de mobilier.

Ține minte că pentru o umbrire sporită modelele verticale și roletele sunt mai potrivite. Iar pentru spațiile largi și un control moderat al luminiii, poți opta pentru un model vertical de jaluzele interioare.

Caută online modelul potrivit nevoilor tale și sporește confortul căminului tău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS