3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPiatra naturală decorativă - un element aspectuos pentru grădina ta

Piatra naturală decorativă – un element aspectuos pentru grădina ta

Grădina este locul în care ne petrecem serile de sâmbătă alături de familie și prieteni, pentru a depăna amintiri până în zori și pentru a face unele noi, este locul unde ne bem cafeaua în diminețile însorite și este locul în care ne relaxăm în după-amiezile liniștite de duminică.

Pentru a putea beneficia de tot confortul dorit și pentru a te putea relaxa, îi poți da viață grădinii tale cu ajutorul unor elemente banale din natură, dar care au un efect destul de mare, și anume plantele verzi, elementele din lemn și piatra naturală decorativă. Fiecare din aceste trei elemente au un rol important în crearea unui ambient cât mai plăcut. De exemplu, pentru a te umple de energie, poți planta cât mai multe plante verzi sau poți amplasa ghivece cu flori colorate peste tot prin grădină. Pentru un aspect cât mai natural, poți amplasa decorațiuni din lemn sau poți opta pentru o măsuță de grădină din lemn cu blat din marmură. Pentru a oferi un plus de stil și eleganță decorului, poți apela la proiecte cu piatra naturala decorativa.

Dacă te întrebi de ce acest material este atât de apreciat, iată câteva lucruri importante despre piatra naturală decorativă:

Piatra naturala decorativă – aspect, paletă cromatică și dimensiuni

Piatra naturala decorativă este un material aspectuos și durabil, numărându-se printre cele mai apreciate materiale utilizate în cadrul amenajărilor exterioare. Aceasta este un material versatil, ce se poate integra cu ușurință în diferite proiecte. Chiar dacă cea mai cunoscută variantă este piatra naturală albă, pe piață există și alte opțiuni, precum roz, gri sau alb-gălbui. Diversitatea de culori este un avantaj, deoarece, dacă alegi să o integrezi în proiectul de amenajare al grădinii tale, atunci vei avea de unde alege cea mai bună variantă pentru a crea decorul dorit. Pe lângă culoare, piatra naturală decorativă diferă și în funcție de mărime, aceasta regăsindu-se în 5 variante de dimensiuni, și anume 1.3 mm, 3.7 mm, 7.10 mm, 10.16 mm și 16.32 mm.

Piatra naturala decorativă – un material rezistent și durabil

Pe lângă aspectul interesant pe care îl oferă decorului, piatra naturală decorativă este apreciată și datorită rezistenței sale la șocuri termice și mecanice. Aceasta nu se deteriorează în timp, păstrându-și aspectul, fără să fie nevoie de întreținere. În plus, aceasta nu se va demoda, astfel că nu va fi nevoie să faci o schimbare din cauza uzurii sau din cauza faptului că nu va mai fi la modă. Un alt avantaj al utilizării acestui material este faptul că, datorită duratei de viață ridicate, dar și aspectului său plăcut, piatra naturală decorativă va crește valoarea imobilului sau proiectului în care este integrată.

Piatra naturala decorativă – idei de proiecte pentru grădina ta

Piatra naturală decorativă este un material versatil, ce poate fi utilizat în orice decor, indiferent de stilul pe care vrei să-l abordezi. O modalitate simplă de integrare a acestui material în amenajarea grădinii tale este pavarea aleilor cu plăci mari de travertin, marmură sau granit în nuanțe de oranj și amplasarea de piatră naturală decorativă în nuanțe de alb sau alb-gălbui pe marginea acestor plăci. De asemenea, poți plasa piatră naturală albă în ghivecele cu flori sau în jurul pomilor sau brazilor, pentru a le da un aspect și mai plăcut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS