14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCOMUNICAT DE PRESA - „Îmbunătățirea competitivității S.C. EKS ITP S.R.L. prin dotarea cu echipamente moderne”

COMUNICAT DE PRESA – „Îmbunătățirea competitivității S.C. EKS ITP S.R.L. prin dotarea cu echipamente moderne”

Tipul materialului: Comunicat de presa
Titlul proiectului: IMBUNATATIREA COMPETITIVITATII S.C. EKS ITP S.R.L. PRIN DOTAREA CU ECHIPAMENTE MODERNE
Numele beneficiarului: EKS ITP SRL

Obiectivul general al societății este acela de a creste competitivitatea S.C. EKS ITP S.R.L., de a dezvolta activitatea acesteia si de a deveni unul din leaderi pieței in domeniul prestării de servicii de Întreținere si Reparații pentru Autovehicule, pentru o gama cat mai mare de vehicule, din județul Dolj. Pentru aceasta, compania vizează implementarea de strategii de creștere a competitivității, care sa contribuie la creșterea calității serviciilor de Întreținere si Reparații pentru Autovehicule, la îmbunătățirea raportului cost/preț, si la reducerea duratelor de efectuare a serviciilor prestate PENTRU clienții săi, precum si la creșterea cotei de piața.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă valorificarea sectorului prestării serviciilor companiei prin dezvoltarea si modernizarea activității de Întreținere si Reparații pentru Autovehicule. In acest sens firma va achiziționa utilaje si echipamente noi, moderne, ceea ce va conduce implicit la inovarea procesului de prestare servicii, la dezvoltarea durabila a companiei, la respectarea normelor de mediu si la creșterea competitivității in piața specifica. Se urmărește astfel, achiziția a 3 utilaje performante pentru dotarea service-ului auto, a 6 proiectoare LED de 150w fiecare si a unui Sistem Fotovoltaic Trifazic ON GRID de 8,4 kWp, fiecare echipament ce va fi achiziționat este dotat cu tehnologii noi si inovatoare care sa conducă la creșterea competitivității si productivității muncii intr-un domeniu atat de dinamic – sfera prestării de servicii de Întreținere si Reparații pentru Autovehicule (Cod CAEN 4520). Scopul proiectului este creșterea nivelului tehnic de dotare al firmei prin achiziționarea unor noi active corporale, destinate sa modernizeze si sa dezvolte activitatea curenta, utilând astfel societatea S.C. EKS ITP S.R.L. cu tehnologie avansata si eficienta in scopul optimizării fluxului tehnologic, in condiții de siguranța si respectarea normelor de mediu.

Prin obiectivul general, acest proiect contribuie la realizarea obiectivelor specifice aferente Axei prioritare 2, in sensul ca susține îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici si mijlocii prin consolidarea poziției pe piața a acestora in domeniile competitive identificate in Strategia Naționala de Competitivitate si Planurile Regionale de Dezvoltare.

Obiectivele specifice ale proiectului

  1. Obiectivele specifice ale proiectului concorda cu scopul propus de schema de finanțare, in sensul ca prin achiziționarea de utilaje noi, moderne din punct de vedere tehnologic, se asigura consolidarea, dezvoltarea durabila si valorificarea activității întreprinderii, prin modernizarea serviciilor prestate. In mod implicit, achiziționarea utilajelor tehnologice noi si performante, de ultima generație deschide perspective noi pentru societate prin pătrunderea pe o piața competitiva si dinamica; aceasta înseamnă in primul rând o adaptare permanenta la schimbările tehnologiilor si echipamentelor moderne, utilizate la prestarea serviciilor de Întreținere si Reparații pentru Autovehicule, lucru care va conduce la reducerea timpilor de execuție, scăderea consumurilor de energie electrica, eficientizarea activității, si in final la o creștere a cotei de piața. Prin implementarea acestui proiect societatea v-a avea o capacitate de lucru mare, va presta servicii de calitate clienților săi, iar personalul va avea un randament ridicat, activitatea întreprinderii urmând sa acopere o cota mult mai mare pe piața.
  1. Creșterea numărului mediu de salariați ca urmare a realizării proiectului, fata de nivelul înregistrat in ultimul an fiscal încheiat înainte de depunerea Cererii de Finanțare. Astfel, ca urmare a implementării proiectului, vor fi angajate 5 persoane cu Contract Individual de Munca, cu norma întreaga si pe perioada nedeterminata. Proiectul prevede angajarea uneia sau a mai multor persoane ce fac parte din categorii defavorizate (in funcție de CV-urile primite si de rezultatele obținute de candidați la susținerea interviurilor si la testarea abilitaților practice), cat si angajarea de persoane ce nu fac parte din categorii care nu sunt defavorizate.
  1. Îmbunătățirea competitivității întreprinderii prin:
  • achiziționarea a 3 echipamente pentru service-ul auto (un stand de frânare pentru turisme si autocamioane, un aparat de reglat geometria la turisme si camioane si un aparat de încălzire prin inducție), mai eficiente energetic, dotate cu tehnologii noi si inovatoare care vor conduce la creșterea competitivității si productivității muncii;
  • îmbunătățirea eficientei energetice prin utilizarea surselor regenerabile de energie (achiziția unui Sistem Fotovoltaic Trifazic ON GRID de 8,4 kWp);
  • eficientizarea iluminatului in service-ul auto prin achiziționarea a unui număr de 6 proiectoare cu LED de 150w fiecare.
  1. Desfășurarea activității obligatorii de informare si publicitate aferente proiectului, prin achiziția unui serviciu de publicitate, al cărui rezultat v-a fi achiziționarea următoarelor materiale publicitare:
  • Anunț de presa privind începerea proiectului – 1 bucata care va respecta manualul de identitate vizuala
  • Anunț de presa privind finalizarea proiectului – 1 bucata care va respecta manualul de identitate vizuala
  • Placa temporara (achiziție si montaj) – 1 bucata care va respecta manualul de identitate vizuala
  • Placa permanenta (achiziție si montaj) – 1 bucata care va respecta manualul de identitate vizuala
  • Etichete (autocolante) – 15 bucăți care vor respecta manualul de identitate vizuala

Valoarea totala a proiectului: 333.563,68 LEI
Finantarea nerambursabila: 265.314,94 LEIValoarea contributiei din FEDR: 225.517,70 LEI
Valoarea contributiei din bugetul national: 39.797,24 LEI
Data începerii şi finalizării proiectului: 01.06.2019 și 30.09.2021.
Contract de finanțare: 5317/23.04.2020

Localizarea proiectului: strada Calea Severinului, numărul 42A, Județul Dolj, Municipiul Craiova, Regiunea Sud-Vest Oltenia.

Rezultatele proiectului:

  1. Prin intermediul proiectului au fost achiziționate 3 echipamente pentru linia de Inspecții Tehnice Periodice.
  2. In cadrul proiectului au fost create 5 contracte noi de munca cu norma întreaga, încheiate pe perioada nedeterminata, din care cel puțin 1 contract este destinat persoanelor din categorii defavorizare. Persoanele au fost recrutate si selectate pe baza competentelor deținute si a abilitaților profesionale, si nu pe criterii discriminatorii precum vârsta, sex, religie, etnie, orientare sexuala, etc. Publicitatea angajării nu a inclus elemente cu potențial de discriminare, iar cerințele locurilor de munca sunt obiective.
  3. Au fost încheiate 1 contract de servicii de informare.
    Impactul investiției asupra regiunii este unul pozitiv, prin implementarea proiectului sus menționat societatea si-a sporit competitivitatea, oferind servicii de inspecție tehnica periodica, executate cu echipamente de ultima generație care incorporează tehnologii moderne si eficiente. Prin crearea celor 5 locuri de munca a contribuit la combaterea șomajului in regiunea Sud-Vest Oltenia.

S.C. EKS ITP S.R.L.
Craiova, Calea Severinului nr.42, Dolj
Persoana de contact: Ionita Petre Cosmin Cristian – Administrator
Telefon: 0751 301 201
Email: [email protected]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS