-6 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Clariant își extinde echipa din Podari

Clariant își extinde echipa din Podari

IMAGINEA curentă a șantierului unde se construiește fabrica clariant sunliquid®, podari, românia (credit foto: CLARIANT)
  • Clariant și Universitatea din Craiova, parteneriat pentru cursurile de formare ale forței de muncă locale
  • Noii membri ai echipei au beneficiat de pregătire intensă la fabrica pre-comercială din Straubing, Germania
  • Construcția fabricii  sunliquid® avansează, primele echipamente mari au fost deja instalate 

Clariant, companie inovatoare și sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, continuă recrutarea de viitori specialiști pentru fabrica  sunliquid® de etanol celulozic din Podari, județul Dolj.

Echipa locală a Clariant se extinde rapid. Recent, 11 noi angajați s-au alăturat echipei de producție, patru dintre ei ca șefi de echipă ce vor coordona, pe viitor, procesele de producție din fabrică. Din echipa locală a Clariant fac acum parte 26 de persoane.

Parteneriat Clariant şi Universitatea din Craiova

Noii membri ai personalului au început pregătirea la uzina pre-comercială sunliquid® din Straubing, Germania, iar pe parcursul lunilor trecute au urmat un program intensiv de training. În plus, o altă parte a procesului de formare se desfășoară în România, prin colaborarea cu Universitatea din Craiova, un centru educațional important și renumit din regiune, care oferă opțiuni de formare la nivel superior și, prin urmare, contribuie la dezvoltarea unei forțe de muncă înalt-calificate. În cadrul parteneriatului cu Universitatea din Craiova, noii membri ai echipei Clariant sunt implicați în diverse proiecte și beneficiază de cursuri avansate de limba engleză, chimie și tehnologia informației (IT). 

„Proiectul sunliquid® din Podari avansează, nu numai din punct de vedere al recrutării și al formării noilor membri ai personalului, ci și al lucrărilor de construcție în curs. Pe șantier, au fost atinse o serie de repere importante, cum ar fi finalizarea fundațiilor, precum și instalarea primelor echipamente de mari dimensiuni. Suntem încântați că echipa noastră locală continuă să crească, având 11 noi colegi la bord, care beneficiazăde un program complex de formare, în România și în Germania. Avansăm în mod constant cu construcția fabricii, contribuind la dezvoltarea economiei și comunității locale”, a declarat Dragoş Gavriluţă, director de proiect sunliquid® România. 

DRAGOȘ GAVRILUȚĂ, DIRECTOR DE PROIECT SUNLIQUID® ROMÂNIA

Odată ce fabrica va fi operațională, va prelucra aprox. 250.000 tone de paie și va produce 50.000 tone de etanol celulozic. Etanolul celulozic este un  biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil și neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi utilizat cu ușurință în infrastructura auto actuală.

Fabrica sunliquid® se construiește pe un teren cu o suprafață de 98.000 de metri pătrați și va respecta cele mai înalte standarde, o atenție semnificativă fiind acordată confortului și stilului de viață al comunității locale. Constructorul este o companie românească, iar lucrările sunt realizate cu ajutorul unei echipe formată din 800 de muncitori în faza de vârf. Clariant face progrese semnificative în construcția fabricii. Finalizarea acesteia este preconizată pentru anul 2021, ulterior urmând a fi demarată producția.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Accident mortal pe Valea Oltului

Șoferul unui autocamion a murit azi noapte...

ȘTIRI GdS

Contre și șicane în videoședința Consiliului Local Craiova

Prima ședință ordinară a noului Consiliu Local Craiova a avut loc online. Întrunirea a fost în format video, așa că ea a generat discuții aprinse, care au durat mai bine de trei ore.

Salubritatea, obligată să spele și să dezinfecteze tomberoanele

Operatorul de salubritate din Craiova va fi obligat de acum înainte să spele și să dezinfecteze tomberoanele de gunoi. Operația se va...

Universitatea din Craiova va asigura tablete pentru studenți, din...

Universitatea din Craiova va asigura tablete pentru studenți, din fonduri europene

Se prelungește termenul pentru obținerea atestatului de administrator condominii...

Administratorii de bloc îşi vor putea obţine certificatul de calificare profesională până în ianuarie 2022 După modificarea Legii asociațiilor...

Eleva din Craiova care a reușit să facă performanță...

Eleva din Craiova care a reușit să facă performanță internațională și în pandemie

Spitalul Județean a cerut aviz la DSP pentru creșterea...

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu intenționează să crească numărul de paturi de la Secția ATI COVID. În aces sens au...