30 C
Craiova
joi, 13 august, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Construcția fabricii sunliquid® a companiei Clariant din Podari progresează

Construcția fabricii sunliquid® a companiei Clariant din Podari progresează

Lucrările de construcție avansează, respectând totodată măsurile de prevenire a pandemiei Covid-19

Finalizarea construcției fabricii este preconizată pentru 2021

Clariant, companie inovatoare și sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, progresează în construcția noii sale fabrici de bioetanol celulozic din Podari, județul Dolj. În ciuda situației încă dificilă, provocată de pandemia de COVID-19, lucrările la șantier continuă, în timp ce numeroase măsuri de precauție au fost aplicate.


„Construcția fabricii sunliquid® de producție la scară comercială a etanolului celulozic avansează conform planificării.

În timp ce continuăm să facem acest lucru, respectăm pe deplin normele de prevenire a COVID-19 şi regulile stabilite de către autorităţi. Prioritatea noastră o reprezintă sănătatea și siguranța, atât a angajaților și a subcontractorilor de pe șantier, cât și a comunității în care ne desfășurăm activitatea“, a subliniat Dragoș Gavriluță, directorul de proiect pentru fabrica din România a Clariant.


Compania Clariant depune toate eforturile pentru a înainta cu etapele de construcție a fabricii, pentru a putea contribui la redresarea economică postcriză și la sprijinirea comunității locale, prin crearea de locuri de muncă „verzi“ în zona predominant rurală din Podari. Aproximativ 100 de locuri de muncă directe vor fi create doar în cadrul fabricii. În plus, pot fi create aproximativ 300 de locuri de muncă în activitățile conexe, precum colectarea, depozitarea și transportul paielor.


Toate etapele de pregătire a șantierului au fost finalizate, iar acum aproximativ 300 de muncitori lucrează la faza de completare a fundațiilor pentru diverse clădiri și spații operaționale, precum și la ridicarea structurilor metalice.


Odată ce fabrica va fi operațională, va prelucra aproximativ 250.000 tone de paie și va produce 50.000 tone de etanol celulozic. Etanolul celulozic sunliquid® este un biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil și neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi utilizat cu ușurință în infrastructura auto actuală.


Clariant investește peste 100 de milioane de euro în prima sa fabrică de acest tip. Proiectul primește o finanţare de peste 40 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.

Fabrica sunliquid® se construiește pe un teren cu o suprafaţă de 98.000 de metri pătraţi și va respecta cele mai înalte standarde, o atenţie deosebită fiind acordată confortului și stilului de viaţă al comunităţii locale. Constructorul este o companie românească, iar lucrările sunt realizate cu ajutorul unei echipe formate din 800 de muncitori în faza de vârf.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Strategie solidă a primăriei pentru dezvoltarea comunei Malu Mare

Comuna Malu Mare este una dintre cele mai dezvoltate comune din proximitatea Craiovei. În ultimii ani, localitatea a cunoscut o evoluție accelerată...

Primăria Craiova pregătește sportivilor un obiectiv unic în România

Panteonul atletismului se mută în Bănie, care își întregește baza sportivă cu una dintre cele mai frumoase arene din țară: stadionul de...

Florian Șerban, primar Predeşti: „Sunt în discuții pentru un...

Cu o populație de peste 2100 de suflete, comuna Predeşti este situată în partea de nord-vest a județului Dolj, la 14 km...

Derulare proiect „DEZVOLTAREA DURABILĂ A FIRMEI DATA ADVERTISING ...

DATA ADVERTISING SYSTEM SERVICE SRL, cu sediul în Municipiul Craiova, Str. TRAIAN DEMETRESCU nr. 23, județul Dolj,...

Calificări profesionale de viitor la Colegiul Universitar Spiru Haret...

Colegiul Universitar Spiru Haret, filiala din Craiova, organizează admitere în domeniul SANITAR şi la specializarea DETECTIV PARTICULAR până la data de 31...

Premieră absolută la ANAF: Identificarea vizuală online pentru înregistrarea...

Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală au dezvoltat și implementat o nouă facilitate a serviciului Spatiul Privat Virtual pentru...