11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFlorian Şerban: Văd în Predeşti o comună europeană

Florian Şerban: Văd în Predeşti o comună europeană

A fi primar cu realizări este greu. Funcția de primar nu este un dar, ci o numire ce implică multă responsabilitate. Mandatul trebuie exercitat întotdeauna în interesul cetățenilor care îți dau votul, e de părere primarul comunei Predeşti, Florian Şerban.
Viziunea primarului este aceea a unei dezvoltări în direcţia occidentală: „Văd în comuna Predeşti o comună europeană.”

Proiecte pentru un viitor mai bun

Asfaltarea străzilor este realizată în satul Predești în procent de 80% și va continua în anul următor până la 100% , incluzând drumul de legătură dintre satele Predeștii Mici ( Dia) și Bucicani. “În plus, am realizat podurile de legătură peste principalele ape curgătoare care traversează comuna”, spune primarul.
Alimentarea cu apă în satul Predești a fost finalizată, iar serviciul de salubritate a fost încredințat către ADI ECO DOLJ.

„Deşi se desfăşoară cu anumite greutăți, a rezolvat preluarea gunoaielor care erau aruncate la întâmplare prin toată localitatea. Sunt preocupat și negociez cu ADI reducerea taxei de salubrizare și modificarea programului de ridicare a gunoaielor de la 2 zile la 4 zile pe lună”, transmite Florian Şerban.

Școala Gimnazială Predești își desfășoară activitatea în clădiri ce corespund cerințelor moderne, iar elevii au fost stimulaţi prin burse de la bugetul local. Primarul spune că s-au pregătit şi sumele necesare procurării de echipamente (calculator) pentru toți elevi nevoiți să învețe de acasă din cauza pandemiei.
Nu a scăpat administraţiei nici biserica, care a fost sprijinită pentru reabilitarea Casei Parohiale.

Soluţii pentru transportul pe traseul Predeşti-Craiova

Transportul de persoane pe traseul Predești – Craiova a fost în atenţia primarului. A fost prelungit traseul pe drumul communal 77 cu stații de îmbarcare/debarcare, în urma numeroaselor adrese trimise la CJ Dolj.
Căminul Cultural urmează să fie reabilitat şi dotat, iar canalizarea e la un pas distanţă. „Am finalizat și am predat la Compania Națională de Investiții documentația necesară a aprobării finantării proiectului privind canalizarea”, spune primarul. Acesta a demarat şi procedura asocierii cu localitățiile vecine în vederea realizării investiției cu gaze naturale.

“Lista de preocupări este mult mai cuprinzătoare și poate fi oricând completată cu propuneri venite de la cetățenii localității”, adaugă Florian Şerban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS