17.6 C
Craiova
sâmbătă, 19 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Administratie Condiţii mai bune pentru cetăţenii din Greceşti

Condiţii mai bune pentru cetăţenii din Greceşti

În comuna Greceşti, investiţiile din mandatul prezent al primarului Marcel Corîci s-au desfăşurat în domenii diverse, în vederea dezvoltării în mod consistent, pe toate planurile.
Proiectele de infrastructură au primat, fiind temelia modernizării, însă nu au fost uitate nici învăţământul şi investiţiile pe plan social.

Alţi 10 kilometri de străzi modernizate

Primarul comunei Greceşti a continuat modernizarea străzilor interioare din comună, pe o lungime de aproximativ 10 kilometri. „Este o investiţie realizată în procent de 90%, care a fost evaluată la 6 milioane lei. Era o necesitate. Mai aveam executată o rețea de 10 kilometri în localitate, trebuia să continuăm cu diferența. De la 1 noiembrie și până la 1 aprilie, cetățenii mergeau în cizme de cauciuc, accesul era foarte dificil pentru intervenții ale pompierilor sau ale ambulanțelor. Trebuia să intrăm în normalitate și să creăm condiții decente pentru toți cetățenii comunei”, a transmis Marcel Corîci.

Dispensar reabilitat

Atenţia administraţiei locale s-a îndreptat şi către dispensarul uman din Greceşti. „Am reabilitat clădirea dispensarului uman, am refăcut învelitoarea. Ne ocupăm și de alte elemente de modernizare a clădirii. Avem două cabinete, medicină de familie și stomatologie. Populația comunei este destul de îmbătrânită și, atunci, este important să acordăm o mai mare atenție serviciilor de asistență medicală pentru cetățeni”, transmite edilul.

Dispensarul din Grecesti

Investiţii pentru copii şi tineri

Nici copiii şi tinerii din comună nu au fost neglijaţi. Elevii din satul Gropanele au, în prezent, condiţii normale în unitatea de învăţământ, după ce primăria a construit un grup sanitar modern la Şcoala cu clasele I-IV: „O prioritate a fost să aducem toate unitățile de învățământ la standardele normale de funcționare, astfel că la Școala cu clasele I-IV din satul Gropanele am construit un grup sanitar modern, care să permită și funcționarea unității cu autorizările necesare și în condițiile necesare pentru elevi”, menţionează Marcel Corîci.

Pentru copii, au fost amenajate şi spaţii de joacă.
„Am continuat cu modernizarea centrului civic, am amenajat spații de joacă pentru copiii din comună. Am dorit să le oferim copiilor din Grecești bucuria copilăriei, posibilitatea de a avea locuri de joacă la fel ca la oraș”, spune primarul.
Elevii Școlii Generale și tinerii din comună se pot bucura şi de un nou teren de sport. „Obiectivul este deja realizat, așteptăm doar avizul final al Inspectoratului de Stat în Construcții”, adaugă acesta.

Localnicii au acces la servicii de comunicaţii

Important pentru cetăţenii din Greceşti este şi că beneficiază, în sfârşit, de servicii de telecomunicaţi. „Am introdus cablu și date în toată comuna, aveam o problemă cu telefonia, deoarece nu exista acoperire suficientă în zonă. Astfel, locuitorii din satele Busu, Gropane și Grădiștea se aflau în imposibilitatea de a fi contactați telefonic”, explică primarul Corîci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 3 / CSO Filiaşi – FC Pucioasa 1-0....

CSO Filiaşi s-a abonat la victorii cu...

ȘTIRI GdS

TikTok, plângere împotriva administraţiei Trump pentru că a blocat...

TikTok şi compania ByteDance Ltd., care deţine aplicaţia, au cerut unei curţi de justiţie americane să blocheze decizia administraţiei Trump de a...

Filmele revin pe marele ecran la Inspire Cinema

Suspansul ne-a fost încercat la maximum în decursul acestei veri, în ceea ce privește redeschiderea cinematografelor la nivel național, dar și după...

Ion Prioteasa a spus adio Consiliului Județean Dolj

Ion Prioteasa a spus adio Consiliului Județean Dolj, după 16 ani de mandat. El a condus joi ultima ședința ordinară din actualul legislativ.

Cum se va face poprirea electronică pe conturile datornicilor

Ca să nu le mai blocheze toate conturile debitorilor, ANAF pregătește poprirea electronică. Pentru a fi posibilă, Fiscul trebuie să aibă acces la conturile bancare ale datornicilor. Iată cum ar putea fi simplificate popririle de anul acesta.

Inițiative generoase pentru diversificarea ofertei culturale și turistice a...

35 de milioane de euro este valoarea principalelor investiții pe care Consiliul Județean le-a finalizat sau le are în derulare în domeniul...

Scrisoare deschisă adresată membrilor și simpatizanților USR

Ați auzit multe lucruri despre mine în această campanie și foarte puține dintre ele sunt adevărate. De aceea, am decis să mă...