25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriStrategie solidă a primăriei pentru dezvoltarea comunei Malu Mare

Strategie solidă a primăriei pentru dezvoltarea comunei Malu Mare

Comuna Malu Mare este una dintre cele mai dezvoltate comune din proximitatea Craiovei. În ultimii ani, localitatea a cunoscut o evoluție accelerată și susținută, grație proiectelor implementate în mandatul primarului Ilie Dodocioiu. Edilul din Malu Mare a investit masiv în infrastructura stradală, în modernizarea condițiilor de învățământ, dar și în alte domenii menite să le ofere cetățenilor din comună condiții de trai la nivel occidental.

Asfaltări importante în perioada 2016-2020

În mandatul primarului Dodocioiu, asfaltările au fost o prioritate. Au fost asfaltați 2 kilometri de drumuri pe străzile Teilor și Pinului, în zona Selgros, cu bani de la bugetul local. Tot cu bani din bugetul propriu, s-a realizat asfaltarea a 3 kilometri de drumuri (str. Nucului, str. Bujorului, Aleea 4 Bujorului și parțial str. Liliacului) din Satul Preajba Veche.
Alți 4 kilometri de drum județean, în satul Preajba Veche, pe străzile Trandafirului și, parțial, Liliacului, au fost asfaltați cu fonduri de la Consiliul Județean Dolj.

„Mai avem în desfășurare asfaltarea a alți 6,45 kilometri de drumuri în satele Preajba Veche și Malu Mare, în valoare de peste 9,5 milioane lei fără TVA, cu fonduri proprii”, menționează primarul Ilie Dodocioiu, in cadrul unui contract prin care se prevede plata in 4 ani catre executant.
Administrația locală a valorificat și posibilitățile de modernizare a drumurilor prin apel la fonduri europene, accesând aproape un milion de euro prin AFIR pentru asfaltări în Malu Mare, Preajba Veche și Preajba Nouă.

Mai mult, în decembrie 2019, primăria Malu Mare a semnat un contract de finanțare în valoare de 310 milioane lei prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI), pentru încă 11 kilometri de drum în satele comunei. „Proiectul tehnic a fost deja depus pentru decontare și au fost obținute avizele pentru demararea investiției”, precizează primarul Ilie Dodocioiu.

Canalizarea, finalizată

Un alt obiectiv important dus la bun sfârșit în mandatul lui Ilie Dodocioiu este finalizarea proiectului de canalizare pe 7 km lungime, început în anul 2007, din care erau executați 1,8 kilometri, și stație de epurare.

A fost finalizat și sistemul de canalizare a apelor uzate menajere în Preajba Veche, în lungime totală de 19,2 kilometri. „Sistemul de canalizare este funcțional, iar locuitorii se pot branșa la acesta”, transmite primarul.

Investiții majore în educație

Și elevii și preșcolarii din Malu Mare s-au bucurat de atenția administrației. Ilie Dodocioiu a insistat pe lucrări de modernizare și reabilitare a unităților de învățământ, cât și pe construirea unei grădinițe de la zero.
Astfel, au fost anvelopate Grădinița Preajba și Școala Generală din Malu Mare și a fost reabilitat Liceul Tehnologic „Ing. Ionete Aurelian” din Malu Mare.
În satul Malu Mare, primarul Ilie Dodocioiu a reușit implementarea unui proiect de construire a unei grădinițe complet utilate și dotate pentru sistemul de învățământ preșcolar pe o suprafață de 530mp, din fonduri europene. Obiectivul respectiv va fi finalizat in anul urmator.

Miniteren de sport și serviciu de evidență a populației

Investiții au fost și pe alte planuri, administrația acoperind domenii diverse în planul strategic de dezvoltare a comunei.

A fost implementat un sistem de supraveghere video în Malu mare, Preajba Veche și Preajba Nouă, pentru siguranța cetățenilor din comună.
Primăria a investit și în construirea unui miniteren de sport multifuncțional, cu tribune (60 de locuri) și nocturnă, printr-un proiect cu fonduri UE.

Mini-terenul de sport din Malu Mare

Pentru a facilita accesul cetățenilor la serviciile administrative, în Malu Mare a fost înființat și un Serviciu de evidență a populației. „Cetățenii comunei Malu Mare au, în acest fel, posibilitatea de a schimba documentele de identitate în mod rapid și mult mai confortabil, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze în orașul Craiova”, spune edilul Ilie Dodocioiu.
Printre numeroasele investiții din comună se mai numără și achiziția unui tractor cu remorcă pentru intervenții în localitate, cât și un sistem de încălzire solară și dedurizare a apei pentru Centrul Social „Sfântul Andrei”.

„Am urmărit să investim în fiecare domeniu, să venim în întâmpinarea nevoilor oamenilor și să le oferim condiții moderne. Malu Mare este o comună care s-a aliniat celor mai noi standarde. Și nu ne oprim aici!”, transmite primarul Ilie Dodocioiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS