10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialePrimăria Turburea, un exemplu pentru investițiile în educație

Primăria Turburea, un exemplu pentru investițiile în educație

Educația, unul dintre pilonii oricărei comunități, este, adesea, uitată de autoritățile din mediul rural. Însă există și exemple de urmat la sat, oameni de bine care știu că învățământul trebuie așezat în fruntea priorităților unui mandat, ci nu la coadă. Un astfel de exemplu pozitiv este Primăria comunei Turburea, unde educația s-a aflat constant pe lista de investiții a primarului Ion Bârcă.

Edilul este deja la al treilea mandat, iar în anii în care s-a aflat la conducerea comunității din Turburea și-a propus să le asigure copiilor condițiile necesare pentru a putea învăța.

În anii săi de mandat s-a reușit construirea unei școli moderne, prin fonduri europene. A fost redeschisă și grădinița din satul Turburea, care nu mai funcționa. Aceasta a fost mutată într-un alt spațiu, dotat cu încălzire centrală și mobilier potrivit vârstei copiilor. Și Grădinița Șipotu a fost renovată și mobilată corespunzător, iar la Cocorova, unde orele se desfășurau într-un container de metal, s-a reabilitat clădirea grădiniței. În prezent, se lucrează la o grădiniță cu program prelungit în satul Poiana. Școala din acest sat a fost și ea reabilitată prin programul PNDI. „La începutul mandatului meu, toate unitățile de învățământ erau încălzite cu sobe pe lemne. Toate beneficiază în prezent de centrale termice“, menţionează Ion Bârcă.

În plus, unitățile de învățământ au fost dotate cu microbuze școlare.

„În cele trei mandate pe care cetățenii comunei Turburea mi le-au încredințat prin votul lor, am reușit, cu sprijinul tuturor, realizarea unor investiții importante pentru dezvoltarea comunei. Învățământul a fost mereu pe lista de priorități“, spune edilul comunei Turburea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS