Professor A’s International Academy-Centru de limbi străine si dezvoltare în Craiova

Lect.univ.dr Ana Maria Demetrian, fondatorul Professor A’s International Academy-Centru de limbi străine și dezvolare în Craiova
Lect.univ.dr Ana Maria Demetrian, fondatorul Professor A’s International Academy-Centru de limbi străine și dezvolare în Craiova

Predare-învățare smart, mobilier modular, atmosferă relaxantă

Noul an şcolar deschide din nou porţile centrului de limbi străine Professor A’s International Academy din Craiova. Centrul este condus de Ana-Maria Demetrian, cadru didactic universitar cu 15 ani experienţă si trainer pentru companii naţionale şi internaţionale, care s-a format şi a predat şi în Marea Britanie.  

Cunoaştera limbilor străine de circulație internațională, ȋn special a limbii engleze, rămâne o necesitate şi o prioritate, aducând nenumarate beneficii ȋn viața fiecăruia dintre noi. De cele mai multe ori cursurile de limbi străine oferite ȋn timpul şcolii nu sunt suficiente deoarece sunt prea mulți elevi sau studenți ȋntr-o clasă, neputându-se lucra eficient cu fiecare si/ sau nu există materialele necesare unei ȋnvățări optime deşi profesorii ȋncearcă constant să acopere minusurile pe cât au posibilitatea. Prin urmare, centrele particulare vin să susțină efortul depus de profesori ȋn instituțiile de stat. 

Activitatea Professor A’s International Academy din Craiova a debutat la începutul acestui an cu cursuri de limba engleză pentru copii, adulţi şi companii. Fondatorul centrului, lect.univ.dr. Ana Maria Demetrian, vrea ca din acest an şcolar să extindă paleta ofertelor şi să introducă nu mumai alte cursuri de limbi străine de circulație internațională cum ar fi germana, franceza şi spaniola dar si cursuri de dezvolatare personală şi profesională prin care cursanții să-şi poată ȋmbogăți sau chiar descoperi abilități şi competențe specifice, necesare pentru diversele medii ȋn care activează sau vor activa. 

Professor A’s International Academy, deschis din pasiune pentru educație

Professor A’s International Academy din Craiova se adresează tuturor persoanelor care vor să înveţe o limbă străină, începând cu vârsta de 6 ani.

Profesoul Ana-Maria Demetrian a creat acest centru din dragostea pentru copii şi din pasiunea pentru educație ȋn general, dorind să ofere oamenilor posibilitatea de a aprofunda cunoştinţele acumulate, fie ȋn timpul studiul şcolar, fie ȋn timpul studiului individual atât de comun ȋn zile noastre, dar şi de a învăţa lucruri noi. Ca profesor ea insistă pe predarea şi ȋnvățarea smart, subliniând că orice curs trebuie să fie axat pe nevoile şi interesele cursantului şi să fie interactiv, chiar distractiv uneori, pentru ca procesul educativ să fie performant. Acest tip de abordare a cursurilor îmbină tehnologia cu interdisplinaritatea, astfel încât informaţiile primite sa fie valorificate. Mai mult, ȋn acest cadru, o atenție sporită o primeşte şi relația profesor-cursant. Ni s-a vorbit despre importanța relațiilor interumane, a comunicării constructive, a mediului de lucru, a profesionalismului.

Atmosferă relaxantă și prietenoasă

Scopul centrului Professor A’s International Academy este să asigure o experiență calitativă; transparență; consiliere adecvată; atmosferă relaxantă, prietenoasă, primitoare; tarife accesibile.

„Prin predarea smart le dezvoltăm cursanţilor gândirea critică, creativitatea, agilitatea, adaptabilitatea, etc. Trebuie să ne dezvoltăm pe mai multe planuri ca să reuşim să folosim o limbă străină cu succes. Atât timp cât noi ne disciplinăm intelectul lucrând la puterea noastră de conceptualizare, de analiză, de sinteză, de evaluare – ȋntr-un mod activ şi conştient – rezultatul este ȋntr-adevăr un act de comunicare eficient şi pozitiv, pentru că ideea este să ne dorim, nu să vorbim ȋntr-o limbă straină, ci să comunicăm. Asta înseamnă că eu de la cursanții mei nu vreau doar să rețină nişte cuvinte sau structuri gramaticale, eu vreau să le înţeleagă, să îmi demonstreze că pot să le introducă în orice situație din viața lor, ȋntr-o manieră productivă şi originală care să le aducă un real câştig”, a subliniat lect.univ.dr Ana Maria Demetrian.

În cadrul centrului Professor A’s International Academy se pune accent pe învățarea logică.

”Nici ȋnvățarea, nici predarea nu trebuie să fie mecanice. Cu toții trebuie să procesăm ȋntodeauna informațiile existente pentru a ne atinge obiectivele, trebuie să ne dezvoltăm mereu capacitățile şi competențele, trebuie să ne păstrăm permanent mintea alertă şi pregătită să lucreze ȋn contexte noi. Evident că ȋn orice act de predare şi ȋnvățare există momente de relaxare. Procesul educativ smart implică şi ȋmbinarea acumulării de cunoştințe cu distracția, bineȋnteles, ȋntr-o manieră adecvată şi ȋntr-un mediu adecvat.” a spus Lect. univ. dr. Ana Maria Demetrian.   

Decizii luate cu mintea şi sufletul 

Pentru predarea-învăţarea smart şi dotările sunt pe măsură. Professor A’s International Academy are tablă interactivă, smart-tv dar şi mobilier modular. În cadrul centrului există săli de clasă moderne; spațiu de studiu şi prezentări open-space, locuri de relaxare sau meditație.

„Totul a fost conceput cu gândul la cursanți şi/sau profesori. Centrul a fost mobilat pentru procesul acesta de predare-învăţare smart. Mobilierul modular se poate așeza în diferite feluri, cu scopul de a ajuta la predare-învăţare: se lucrează pe grupe, pe perechi, şi/sau individual, stând la mese sau în picioare, ȋn funcție de situație. Avem televizorul smart și tabla smart care ne ajută să intrăm online sau să accesam diverse canale plătite pentru predare-învăţare, avem multe materiale pe care le uitlizăm ca surse de informare sau ca unelte ȋn reproducerea contextelor ȋn care activăm. Avem o rețea de colaboratori prin care ȋncercăm să sporim șansele de comunicare şi dezvoltare tuturor cursanților noştri. Mesele se pot ridica pentru a fi la nivelul celui care doreşte să lucreze în picioare şi se pot regrupa ca şi canapelele de altfel. Eu aici încerc să reproduc lumea într-un microunivers. Eu dacă le predau limba engleză trebuie să îi conving că are aplicabilitate în viaţa de zi cu zi, la şcoala sau în domeniul în care lucrează dacă sunt adulţi”, a mai precizat lect.univ. dr. Ana Maria Demetrian.

Lect.univ. dr Ana Demetrian aplică modelul de predare – învățare smart de 15 ani

Cu acest tip de predare-învăţare smart Ana Demetrian lucrează din 2004 de când şi-a început activitatea didactică. Atunci a predat în Marea Britanie în învăţământul preuniversitar. După aceea a ȋnceput să predea ȋn România, ȋntâi a fost profesor titular la liceu, iar acum este cadru didactic titular la Universitatea din Craiova.

„Am deschis acest centru cu gândul că eu, trecând prin toate etapele de predare, voi reuşi să coordonez un astfel de centru şi să ajut comunitatea ȋn care trăiesc ȋmpărtăşindu-le ceea ce am ȋnvățat şi ceea ce descopăr ȋn continuare ca profesor la catedră şi prin cercetare”, a mai spus profesorul Ana Demtrian.

De-a lungul timpului, Ana-Maria Demetrian a fost invitată la mai multe sesiuni de examene internaționale și naționale, de exemplu, comisia de elaborare a subiectelor pentru Academia de Poliție. Este trainer pe comunicare în limba engleză la diverse companii din Craiova.

Învățare personalizată

Prin acest centru de limbi străine, profesorul Ana Demetrian oferă învăţare personalizată şi dirijată, făcând apel şi la informaţiile de pe internet dar nu fără a le arăta cursanților cum trebuie să le selecteze pe cele corecte.

„Accesul la informaţie ne ajută atât timp cât noi ştim să selectăm informaţia corectă, pe care noi ne-o însuşim, o procesăm si o transmitem mai departe ȋn funcție de cerințe. Aşa cum există în jurnalism principiul de fake-news, aşa există şi informaţii eronate în acea mulţime de pagini de internet la care noi avem acces. Aşa cum există în medicină ideea de a ne trata după un coleg cu aceleaşi simptome şi în educaţie există tendinţa de a aplica ce au aplicat alţi colegi, sau alte cunoştinţe. Reteta succesului în educţie sau ȋn orice alt domeniu trebuie să fie dacă nu total diferită cel putin modificată ca să se potriveasca cazului. Tuturor le spun să verifice offline, ce au aflat online sau singuri. Cu toții suntem foarte conectaţi la lumea virtuală care ni se pare mult mai usor de gestionat, dar trebuie să fim precauți. Ȋn cazul educației, cred că e bine să ȋncerci să te informezi dar nu fără a fi ghidat de un cadru didactic care are experiență şi are acreditările necesare”, a mai spus Ana Demtrian. 

Centru acreditat examene recunoscute internațional

La cursuri pot participa cursanti pornind de la clasa pregătitoare şi inclusiv adulţi. Înscrierile au început pe 1 septembrie. Sunt aşteptaţi şi cei care vor să susţină certificate Cambridge, IELTS, sau de alt tip.

„Noi suntem un centru autorizat de pregătire Cambridge cu tot ceea ce presupune el, inclusiv examenele. De asemenea, pregătim pe cei care vor să dea examenul  IELTS sau alte examene recunoscute oriunde în lume. Aceste cursuri şi examene sporesc oricui șansele să obțină accesul la studii de nivel național sau internațional, să obțină locul de muncă dorit în țară sau străinătate, să obtină un punctaj mai bun pentru emigrare. Cei care sunt interesați de aceste certificate pot alege fie ambele variante, curs și examen, fie doar o variantă ” 

Date de contact

Professor A’s International Academy se află în cartierul Brazdă, pe strada Doljului Nr. 7B, Ap. 3, Et. 2, Craiova. 

Pentru detalii și înscrieri la cursuri şi/ sau examene apelați la numărul:  0784 229 147. De asemenea, informaţii se pot găsi şi pe pagina de facebook a centrului Professor A’s International Academy.